El Nino esti gürledi, tüm Türkiye ağladı! Ortalık fena karışacak: Aklı olan dışarı çıkmasın

El Nino esti gürledi, tüm Türkiye ağladı! Ortalık fena karışacak: Aklı olan dışarı çıkmasın

Haziran ayı sonuna yaklaşırken yağışlar da Türkiye'de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji tarafından yapılan güncel değerlendirmeler dikkate alınırken o şehirler için tehlike çanları çaldı. Sarı ve turuncu kodlu uyarılar peş peşe gelirken o şehirlerde ortalık fena halde karışacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi. Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği vurgulandı. Yağışların özellikle İç Anadolu (Eskişehir, Konya, Karaman hariç), Batı Karadeniz(Sinop hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel ve kuvvetli olacağı belirtildi. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kuzeybatısında çok kuvvetli ve şiddetli yağışların görüleceği vurgulandı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporları…

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamalar kapsamında sıcaklıkların İç Ege ve Akdeniz'de 2 ile 4 derece artacağı belirtirken Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de 3 ile 5 derece düşeceği vurgulandı. Diğer bölgelerde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey yönünden eserken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış anında rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor.

ruzgar.jpg

METEOROLOJİ PEŞ PEŞE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar peş peşe geldi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Bolu, Karabük ve Kastamonu, Giresun çevreleri ile Trabzon’un batısında kuvvetli yağışların görüleceği belirtildi. Trabzon’un iç ve doğusu ile, Rize Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın Kastamonu’nun kuzeybatısında ise yağışların yerel, çok kuvvetli ve şiddetli olacağı vurgulandı. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi olduğu belirtirken sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.
Yapılan son değerlendirmeler kapsamında akşam saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Eskişehir’in doğu, Konya’nın kuzey ilçelerinde, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzeyinde yerel kuvvetli yağışların görüleceği vurgulandı. Uzmanlar Kahramanmaraş'ın andıran ilçesinde yer yer çok kuvvetli ve sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini vurguladı. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi felaketlere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

firtina-1.jpg

MARMARA


Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi beklenirken yağışların özellikle Kocaeli çevrelerinde kuvvetli Sakarya çevrelerinde ise yerel kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.


BURSA 17°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDİRNE 17°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ve sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 20°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar Anadolu yakası, sabah saatlerinden itibaren il genelin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 18°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

yagislar.jpg

EGE

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.


A.KARAHİSAR 11°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 18°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 21°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 19°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu

yeni-siddetli-yagmur.jpg

AKDENİZ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Göller Yöresi ile Doğu Akdeniz'de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtildi. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzeyinde yerel kuvvetli Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.


ADANA 21°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 22°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 20°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

K.MARAŞ 18°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ve sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtilirken Konya, Eskişehir ve Karaman dışında bölge genelinde yağışların yerel ve kuvvetli olacağı aktarıldı.


ANKARA 13°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 14°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 15°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YOZGAT 10°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi beklenirken Sinop hariç bölge genelinde yerel kuvvetli Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kuzeybatısında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışların görüleceği aktarıldı.

BOLU 13°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 17°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 12°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 16°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Bölge genelinde aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor Yağışların özellikle orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize'de yerel kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak aktarıldı.


RİZE 19°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

SAMSUN 18°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.Yağışların iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 16°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 20°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli, doğusunda yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Yer yer çok bulutlu bir hava etkili olurken öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.


ERZURUM 9°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ve öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 18°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 8°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 14°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
saganak-yagis-1.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olacak.


DİYARBAKIR 17°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 17°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu yarın zamanla parçalı çok bulutlu

SİİRT 22°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu yarın zamanla parçalı çok bulutlu

ŞANLIURFA 19°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

harita-yagis-20-haziran.jpg

METEOROLOJİ’DEN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı. O şehirlerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji tarafından uyarı yapılan iller şu şekildedir:

  • Artvin
  • Bolu
  • Giresun
  • Kastamonu
  • Kocaeli
  • Rize
  • Sakarya
  • Trabzon
  • Zonguldak
  • Bartın
  • Karabük
  • Düzce

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN