Asgari ücretlinin maaşı 9500 TL oluyor! 8500+1000 TL ek ödeme kesinleşti: Başvuru için son 2 ay

Asgari ücretlinin maaşı 9500 TL oluyor! 8500+1000 TL ek ödeme kesinleşti: Başvuru için son 2 ay

2023 yılı için belirlenen asgari ücret zammı 8.500 olarak açıklanmıştı. Enflasyon karşısında eriyen asgari ücret için Temmuz ayında ek zam müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. Gözler yapılacak zam oranına dönmüşken, 8.500 lira alan asgari ücretliye 1000 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar

Emekli maaşı, EYT derken asgari ücretliyi de sevindiren ek zam müjdesi geldi. Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacağı duyurulmuştu. Zam oranı ise masaya yatırıldı. Merakla beklenen asgari ücret artışı sonrası 1000 TL ek ödeme duyurusu yapıldı. Başvuru yapan 9.500 lira maaş alacak.

ept-001.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE 1000 TL EK ÖDEME

Milyonlarca asgari ücretliye ek ödeme duyurusu yapıldı. Yüksek enflasyon karşısında geçim zorluğu yaşayan asgari ücretli, Temmuz ayında 2. bir zam daha alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam müjdesini geçen günlerde vermişti. Enflasyona göre belirlenmesi beklenen yeni asgari ücretin 10.000 lira olması bekleniyor.

vedatbilgin-001.jpg

KASIM AYINDA BERİ ÖDENİYOR

Asgari ücretliye bir duyuru daha geldi. Geçen yıl yapılan artış sonrasında yardım parası da verilecek. Çoğu asgari ücretli 1000 TL olan yardım ödemesini biliyor. Başvuru yapanlar Nisan Mayıs ve Haziran ayında ek ödeme alacak.

650x344-taseron-isci-duzenlemesi-son-dakika-bakan-bilginden-son-dakika-taseron-isci-duzenlemesi-son-durum-aciklamasi-1665000784618.jpg

ASGARİ ÜCRETE EK ÖDEME HAZİRAN'DA BİTİYOR

Meclis'te alınan kararla beraber işverenler asgari ücretle çalışanlarına maaş için ek ödeme yapacak. Yapılacak olan 1000 TL yardımdan verdi ve prim alınmayacak. İşvereni teşvik amacıyla alınan bu kararla asgari ücretlinin fatura yükünden kurtulması sağlanacak.

emeklilik-001.jpeg

Kasım ayından bu yana ısınma yardım parası alanlar olurken almayanlar içinse 3 ay kaldı. Karar Haziran ayında son buluyor.

MAAŞA EKLENİP HESABA YATIYOR

Başvuru yapılasına gerek kalmadan işverenin kendi istediği doğrultusunda bu ödeme alınabiliyor. 1000 TL ek ödeme doğrudan asgari ücrete eklenip çalışanın hesabına yatırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN