EYT'liler nisan ayını asla unutamayacak! Hesaplarına yatan parayı sayarken yorgun düşecekler!

2023 Mart ayı içerisinde 1 milyon 600 bin kişi EYT için başvuru yaptı. Başvurulardan 250 bin EYT'linin işlemi tamamlandı. İşlemi biten EYT'liler maaş farkı, bayram ikramiyesi, promosyon ve nisan maaşı alacaklar. İşte detaylar...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) yaklaşık 5 milyon çalışan için yapılan kanun düzenlemesi, 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mart ayında başvuru yapan bütün EYT'liler, nisan ayından itibaren tüm haklarını alacak. Öte yandan EYT'liler emekli maaşı ile birlikte 3 ödeme daha hak edecek.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları yoğun mesailer gerçekleştirerek bir kısım EYT'linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdi. Emekilik başvurusu için işlemleri henüz tamamlanmamış EYT'lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN MAAŞ ALACAK?

Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 17-26 Nisan 2023 arasında, Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan 2023 arasında alacak.

Bu tarihlere kadar eğer aşırı yoğunluk nedeniyle maaş bağlanma işlemi gerçekleşmemişse bu EYT'liler için ödemeler mayıs ayında yapılacak ancak kesinlikle bir hak kaybı olmayacak.

Mart ayında başvuran EYT'liler 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alacak.

EYT'LİLERE NİSAN AYINDA HANGİ ÖDEMELER YAPILACAK?

Çift Ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT'lirin maaş bağlanması nisan ayı başı itibarıyla yapılacak. Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 17-26 Nisan 2023 arasında, BAĞ-KUR'lular 25-28 Nisan arasında alacak.

Bayram İkramiyesi Ödemesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 tarihinde idrak edilecek. Dolayısıyla 1 Nisan'dan itibaren maaşı bağlanan her EYT'li maaşı ne zaman hesabına yatarsa yatsın bayram ikramiyesi de alacak.

Banka Promosyonu: EYT'liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar olsun seçimini kendisi yapıyor. Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT'liye promosyon ödemesi yapacak. Bu rakam son olarak 10 bin TL'ye kadar yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN