Usta oyuncunun vasiyeti gerçek oldu! 30 yıl sonra torunu gerçekleştirdi, adı artık orada yaşayacak

Usta oyuncunun vasiyeti gerçek oldu! 30 yıl sonra torunu gerçekleştirdi, adı artık orada yaşayacak

Türk sinemasında oynadığı 'baba' rolleriyle hafızalarda yer edinen Hulusi Kentmen'in adı İstanbul'da yaşayacak. Ünlü oyuncunun vasiyeti, vefatının 30 yıl ardından torunu Melek Kentmen tarafından gerçekleştiriliyor. İşte, Hulusi Kentmen'in vasiyeti...

Yeşilçam sinemasının unutulmaz aktörü Hulusi Kentmen, 1961 yılında kendi adını taşıyan bir tiyatro kursa da maddi imkansızlıklar nedeniyle tiyatroyu bir süre sonra kapatmıştı.

hulusi-kentmen-tiyatrosu-acildi-mi.jpeg

HULUSİ KENTMEN'İN ADI UNUTULMAYACAK

1993 yılında vefat eden usta oyuncunun torunu Melek Kentmen, 'Hulusi Kentmen Tiyatrosu'nu yeniden kurdu. Melek Kentmen, dedesinin hem vasiyetini yerine getirmek, hem de adını yaşatmak istediği için bu kararı aldığını açıkladı.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Hulusi Kentmen Tiyatrosu ilk olarak 'Yeşilçam Müzikali' ile seyirciyle buluşacak. Ferhat Uludere'nin yazdığı, Cenk Yüksel'in yönettiği oyunda 20 oyuncu rol alıyor. Oyunun başrollerini ise Yüksel ile Damla Kocaoğlu ve Gülay Özdem paylaşacak.

hulusi-kentmen-tiyatrosu-nerede.jpg

GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK

Müzikaldeki tüm performanslar orkestra ile canlı gerçekleştirilecek. Oyunun koreografilerini İzmir Tenim, müziklerini ise Can Meter hazırladı.

Mayıs ayında sahnelenecek 'Yeşilçam Müzikali'nin ilk gecesinden elde edilecek gelir depremzedeler için bağışlanacak.

Sonraki süreçte ise Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'ne düzenli olarak bağış yapılacak.

hulusi-kentmenin-torunu-melek-kentmen-kimdir.jpg
Melek Kentmen

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN