Hesaplar yine değişti: 2 ay daha aşı yok

Hesaplar yine değişti: 2 ay daha aşı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı tedarikinin önümüzdeki 2 ay için güçleşeceğini ve BioNTech aşısının ikinci dozunun erteleneceğini duyurması büyük tepki çekti. Aşılamanın açıklanan tarihten geç başlaması ve yeterli doz aşının hala temin edilememesinin yankıları sürerken, Koca'nın son açıklaması da kafaları karıştırdı.

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıda gecikme olacağını duyurdu.  

Koca, şunları kaydetti: "Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri de artıyor."

BIONTECH AŞISI ERTELENDİ 

Koca'nın BioNTech aşısının ikinci dozunun 4 hafta yerine 6-8 hafta sonra yapılacağını da duyurmasının ardından Bakanlık'tan vatandaşlara mesajlar gitmeye başladı. SMS'lerde, randevuların iptal edildiği ve 2. doz için en erken 29 Mayıs’ta randevu alınabileceği bildirildi. 

12 Nisan'da da aşılama ile ilgili konuşan Koca "Haziran sonuna kadar 35-40 yaşlarındaki vatandaşlarımızı aşılayabileceğimizi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.  

ÇELİŞKİLİ İFADELER TEPKİ ÇEKTİ

Bakan Koca'nın sürekli değişen açıklamaları ve aşılamadaki erteleme kararı, sosyal medyada da büyük tepki çekti. Muhalefet ve vatandaş, tüm dünyada aşılama bitmek üzereyken Türkiye'deki durumun belirsizliğine isyan etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Aşı yılan hikayesine döndü! Geldi, geliyor diye aylardır milleti oyaladınız! Hastalığın en yoğun olduğu dönemde “aşı tedariği güçleşiyor” diyerek kısaca başınızın çaresine bakın diyorlar. Az kaldı, bu asil millet ilk seçimde sizi göndererek, başının çaresine bakacak! 
 


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bu ne demek? ‘Kapanın, ama açlığa mahkum olun’ demek. Aşı yok, bu ne demek? ‘Ölüme mahkum olun’…Ben buradan Cumhurbaşkanına soruyorum, bu milletin aşısı nerede? Bunun cevabını bekliyorum. 
 


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Biontech aşısı için verilen ikinci doz randevuları iptal edilmeye başlandı. Harç bitti yapı paydos…Saray beslemesi sözde bilim insanları “aslında tek doz yeterli” demeye başlarsa şaşırmayacağız. Geç bulduk çabuk kaybettik…” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 
 


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevuları ertelendi. Maske dağıtımından bugüne salgın nasıl yönetilemiyorsa, geldiğimiz noktada yine değişen bir şey yok!” tepkisini dile getirdi. 
 


CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: BioNTech aşısında 2. doz randevular 2 ay ertelendi! Çin aşısı kalmadı, devamı gelecek mi belli değil! Rus aşısı 6 ay sonra! Sağlık Bakanı her gün ayrı hikâye anlatıyor! İktidar darmadağın, her adımı tutarsız-her söylediği asılsız! Millet aşısız-parasız kaderine terk edildi! 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN