Babacan'dan aşı tepkisi: Bu 'ölüme mahkum olun' demek

DEVA Partisi lideri Babacan, Bakan Koca'nın ‘aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor’ açıklamasına "Aşı yok, bu ne demek? 'Ölüme mahkum olun'... Ben buradan Cumhurbaşkanına soruyorum, bu milletin aşısı nerede? Bunun cevabını bekliyorum" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından “Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor” açıklamasında bulundu.  

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Koca’nın bu ifadelerine tepki gösterdi. 

“AŞI KITLIĞI YAŞANACAĞINI ÖĞRENDİK” 

Sosyal medya hesabı üzerinden görüntülü olarak açıklamada bulunan Babacan, “Bu akşam ailece iftar sofrasındayken 2 ay boyunca aşı kıtlığı yaşanacağını öğrendik. Bu aşı tedarik meselesi hükümetin ilk günden beri eline, yüzüne bulaştırdığı bir konu. Plan, program, basiret, tedbir yok. Şöyle bir bakın. İlk günden bu yana aşıyla ilgili neler açıklandı, neler gerçekleşti. Bu kabul edilebilir bir şey mi?” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN’A SESLENDİ 

17 günlük tam kapanma yaşanacağını ve vatandaşa ekonomik destekte bulunulmadığını da hatırlatan Babacan, “Bu ne demek? ‘Kapanın, ama açlığa mahkum olun’ demek. Aşı yok, bu ne demek? ‘Ölüme mahkum olun’…Ben buradan Cumhurbaşkanına soruyorum, bu milletin aşısı nerede? Bunun cevabını bekliyorum” dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN