Babacan 1 Mayıs'ta İşçilerle buluştu: Marketten çıkarken bir fişe, bir poşete bakıyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1 Mayıs dolayısıyla Ankara’da tekstil atölyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Babacan'a hayatın pahalandığını belirten bir işçi şunları söyledi: Marketten birkaç parça bir şey alıyoruz. Atıyorum 200 TL diyor, ben ne aldım diye bir fişe bakıyoruz bir de poşete

Ankara’da bir tekstil atölyesini ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayarak burada işçilerle sohbet etti. Babacan'a ekonomik sıkıntılarından dert yanan bir işçi, “Marketten birkaç parça bir şey alıyoruz. Atıyorum 200 lira diyor, ben ne aldım diye bir fişe bakıyorsun. Acaba fazla bir şey mi aldım? Yoksa kasiyer fazladan bir şey mi yazdı? Ben bunu gözlemledim. Marketten çıkan herkes bir poşete bir de fişe bakıyor. Akıl erdiremiyorum bazı şeylere” dedi.

Babacan'ın ziyaretinden öne çıkanlar şöyle: 

“İŞÇİLER HAYAT KURTATIYOR”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla ziyaret ettiği atölyede üretilen maskenin yurtdışına ihraç edildiğini öğrenen Babacan, “Türkiye’de üretilen maskeler oralarda hayat kurtarıyor” dedi.

“GENÇLERİN HAYALİ KALMADI”

Babacan’ın “Bir alın teriyle helalinden kazanmak var, bir de memlekette bir sürü yanlış iş oluyor. 4-5 yerden maaş alanlar. Hak eden değil, adamı olan işe giriyor” sözleri üzerine bir işçi şu ifadeleri kullandı:

“13 yaşında çocuğum var. Gençlerin hayali bile kalmadı. 3 sene sonra ne olacağının hayalini bile kuramıyorlar, günlük… 5-6 yeğenim var, hiçbirisi çalışmıyor. Üniversite mezunu yeğenim var, evde.”

15 yaşında oğlu olduğunu söyleyen bir anne ise oğlunun ümitsizliğini şu sözlerle anlattı:

“Üç kardeşim var, üçü de üniversite mezunu. Üçünün de ataması yapılmadı. Oğlum, ‘Anne, teyzem atanmadı, dayım atanmadı. Ben niye okuyayım?’ diyor.”

.jpg

“GÜCÜMÜZ ALIN TERİMİZDİR, AKIL TERİMİZDİR”

Babacan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü sosyal medya hesabından da kutladı:

“Gücümüz alın terimizdir, akıl terimizdir. Emekçiler, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışabilmeli, insanca yaşayabilecekleri geliri kazanabilmeli, yarınlara güvenle bakabilmelidirler. Meydanlarda özgürce buluşmak dileğiyle herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN