Atama bekleyen öğretmenlere müjde! 45 bin öğretmen MEB'de göreve başlıyor! Kadro dağılımı ve atama takvimi

Atama bekleyen öğretmenlere müjde! 45 bin öğretmen MEB'de göreve başlıyor! Kadro dağılımı ve atama takvimi

Öncelikli olarak afet bölgelerinde görevlendirilmek üzere 45 bin öğretmen ataması yapılacak. Atamaya ilişkin kadro ve branş dağılımının yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor. İşte, 2023 öğretmen atama takvimi, başvuru tarihleri, şartları, kadro ve branş dağılımı, MEB öğretmen ataması son dakika haberi...

Atama bekleyen öğretmenler için sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında öncelikli olarak afet bölgelerinde görevlendirme yapılacağını vurguladı.

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız.

Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun."

ogretmen-atamasi-ne-zaman-2023.jpg

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıklamasının ardından bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

Bakan Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 45 bin yeni öğretmen atama kararının ülkeye, millete ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Özer, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

''Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum.''

ÖĞRETMEN ATAMA KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

2023 öğretmen atamaları takvimi henüz yayınlanmadı. 45 bin öğretmen takviminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması ve kadro branş dağılımının da kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN