Toplu taşıma ücretsiz ulaşım desteği! Bu karta sahip olanlar tek kuruş ödemeden seyahat edebilecek

Toplu taşıma ücretsiz ulaşım desteği! Bu karta sahip olanlar tek kuruş ödemeden seyahat edebilecek

2 yıldır sık sık gündemde yer alan toplu taşıma ücretleri vatandaşın cebini yakıyor. Türkiye'de ulaşımla ilgili gelişmeler yaşanırken ücretsiz ulaşım desteği de vatandaşın yüzünü güldürdü. Ücretsiz ulaşım desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte ulaşım desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Türkiye'de meydana gelen iki büyük depremin ardından birçok şehirde enkaza döndü. Depremden etkilenen vatandaşlar farklı illere göç depremzedeleri unutmayan Siirt Belediyesi yeni bir destek ödemesine imza attı. Depremzedelerin mağdur olmaması adına yeni adımlar atılırken son olarak ücretsiz toplu taşıma hizmeti gündeme geldi. İşte ulaşım desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANACAK

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzedeler de farklı şehirlere yerleşti. Depremzede vatandaşların mağdur olmaması adına çeşitli adımlar atılırken son olarak Siirt Belediyesi ücretsiz ulaşım desteği ile gündeme geldi. Depremden etkilenen vatandaşların Siirt'te misafir edildiğini belirten belediye vatandaşların ulaşım araçlarını da ücretsiz kullanacağını belirtti.

toplu-tasima-siirt.jpg

Mart ayında toplantı gerçekleştiren Siirt Belediyesi Meclisi, aldığı karar ile herkesin yüzünü güldürdü. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeyi terk eden vatandaşların şehirde misafir edildiğini belirten Siirt Belediyesi, toplu taşıma içinde örnek bir davranışa imza attı. Siirt'te afetzedelere verilen hizmetlerin içerisine toplu taşıma hizmeti de eklendi. Misafir Kart sahibi olan depremzedeler toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanacak.
siirt-belediyesi.jpg

Siirt Belediyesi attığı adım ile herkesin yüzünü güldürdü. Siirt Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararda yer alan ifadeler şu şekildedir:
"06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı afet bölgesini terk eden ve ilimizde misafir olarak yaşamaya devam eden afetzedelerin Belediyemize ait toplu taşıma hizmeti veren araçlarından "misafir kart" ile ücretsiz kullanmalarına; Belediye Meclisinin 2023 Mart Ayı Toplantısının 10.03.2023 tarihli 1. Birleşiminin 1. Oturumunda oybirliğiyle karar verildi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN