Aybüke bebek dolandırıcılar yüzünden ölebilir! Türkiye böyle kepazelik görmedi... İkizini kaybetmişti şimdi...

Aybüke bebek dolandırıcılar yüzünden ölebilir! Türkiye böyle kepazelik görmedi... İkizini kaybetmişti şimdi...

İyileşmek için umutla bekleyen Aybüke bebek, dolandırıcılar yüzünden hayatından olabilir! Türkiye böylesi bir kepazeliği daha önce görmedi… “Bu kadarı da yapılmaz” dedirten bir olayla karşı karşıya kaldık. Aybüke bebek bir süre önce ikiz kardeşini kaybetmişti. İşte detaylar…

Semiha ve Sedat Uyrum çifti, Kahramanmaraş depremlerinin olduğu dönem hastanede SMA tedavisi gören 7 aylık kızları Amine Uyrum’u kaybetmişlerdi. Amine’nin ikiz kız kardeşine de aynı hastalık teşhisi konuldu. Aybüke için yapılan yardım kampanyasında ise akıl almaz bir olay yaşandı. Dolandırıcılar bu vicdansızlığı da yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İKİZ BEBEKLERİNDEN BİRİNİ KAYBETTİLER

Semiha ve Sedat Uyrum çifti, Hatay Dörtyol’da yaşayan ve beş yaşında Özcan isimli bir çocuk ailesi iken 13 ay önce ikiz bebekleri daha oldu. İkizler 36 haftalık prematüre doğdu ve bir süre kuvözde bekletildiler. O esnada ise ikizlerden kan örneği alındı ve SMA Tip-1 hastası oldukları öğrenildi. Geçen bu süre zarfında rahatsızlanan ikizler hastaneye yatırıldılar Durumları ağırlaşınca Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne sev edilen ikizler, hastanede cihazlara bağlıyken 6 Şubat depremine yakandılar. İkizlerden Amine makinelerin durmasından dolayı hayatını kaybetti. Solunum cihazına bağlı olan Aybüke ise ailesinin müdahalesi ile hastaneden çıkarıldı.

yeni-proje-12-001.jpg

Uyrum ailesi, yaşanan depremde evlerini kaybettiler. Daha sonra Aybüke’nin tedavisi için Antalya’ya gittiler. Tedavi için düzenlenen kampanyayı Antalya’da devam ettiremeyen aile, sekiz ay önce Kayseri’ye yerleşti.

SMA hastalarının tedavileri için neredeyse 2 milyon dolar para gerekiyor. Tedavi yalnızca yurt dışında yapılırken aileler ise çocukları için yardım kampanyaları düzenliyor. Lakin vatandaşların bağışları dolandırıcılar yüzünden giderek azalmaya başladı.

SADECE YÜZDE 11’İ TOPLANABİLDİ

Aybüke bebek için toplanan para henüz tedavi için gereken ücretin yüzde 11’ini karşılıyor. Bu zorlu sürece ilişkin konuşan anne Semiha Uyrum, "Kampanyamız valilik izinli, ocak ayında başlatıldı. Maalesef çok yavaş ilerliyor. Bebeğimiz fazla sesi duyulmamış bir bebek. Hatay Valiliği tarafından iznimiz çıkmıştı. $u anda depremden dolayı Kayseri'deyiz. Mücadelemize burada devam ediyoruz. İkiz kardeş olarak dünyaya gelmişlerdi. Birini deprem günü maalesef kaybettik. Kampanyamız tamamen şeffaf ve güvenilir bir kampanya. Güvenilirlik açısından sizlerden destek bekliyoruz. Bizim de evladımız yürüsün koşsun ve oynasın istiyoruz. Evladımızı kaybetmek, kara toprağa vermek istemiyoruz. Bir evlat acısı yaşadık. Aybüke'nin de acısını yaşamak istemiyoruz" dedi.

yeni-proje-10-001.jpg

ANNE UYRUM DOLANDIRICILARA SESLENDİ

Kampanyanın yavaş ilerlediğini ifade eden Semiha Uyrum “Dolandırıcılar yüzünden güvenilir kampanyalar da zarar görüyor. Biri de bizim kampanyamız. Tamamen devlet gözetimi altında bağışlarımız toplanıyor ama dolandırıcılar yüzünden bizim kampanyamız da zarar görüyor. Durma noktasına geldi. Şu anda yüzde 11’deyiz. Hiçbir şekilde ilerleyemiyoruz. Lütfen bu bebeklerin ömründen çalmayın” diye konuştu.

AYBÜKE BEBEK İÇİN ZAMAN AZALIYOR

Aybüke bebeğin babası Sedat Uyrum ise, “Kızlarımız ikiz olarak dünyaya geldi. Bir aylıkken topuk kanlarından teşhis kondu. SMA hastalığını ve sürecin nasıl işlediğini bilmiyorduk. Bebeklerimiz Hatay’da hastanede yoğun bakımda kalıyordu. Oradan Kahramanmaraş’a sevk edildi. Yaklaşık bir aylık yatış sürecinin ardından depreme yakalandık. Depremde bir bebeğimizi makinelerin durmasından dolayı kaybettik. Kampanyamızı devam ettirmek için önce Antalya, sonra Kayseri’ye geldik. Burada gönüllü insanlar bize sahip ve destek çıktı. Kampanyamız şu anda yüzde 11’de. Yavaş ilerliyor. Bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Zamanımız kalmadı. Hastalığı yaşından hızlı ilerliyor. İki yaşına kadar ilacını alması lazım” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN