Aylık İstanbulkart kullananlar yandı! Rekor zam geliyor...

Aylık İstanbulkart kullananlar yandı! Rekor zam geliyor...

İstanbul'da söz konusu olan toplu taşıma zamları için son bir gün kaldı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyonu Merkezi Toplantısı'nın yapılmasıyla belirlenecek toplu taşıma zammına dair gelişmeler paylaşıldı. Perşembe günü gelecek zamma dair beklentiler dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında yapılan zam sonrasında ülke genelinde toplu taşıma ücretlerine zam yapılıyor. Temmuz ayı ile birlikte peş peşe gelen zamlara yenileri eklendi.

TOPLU ULAŞIMA ZAM GELİYOR

ÖTV ve KDV'den etkilenen benzin ve motorin fiyatlarına gelen 6 TL tutarındaki zam toplu taşıma ücretlerine yansıtılıyor. İstanbul halkının gündeminde yer alan toplu taşıma zamları ise önümüzdeki gün itibariyle belirlenecek.

27 Temmuz 2023 tarihinde perşembe günü saat 13.00'da yapılacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantının yeri belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan duyuruya göre Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapılacak.

593ea2477af5071830f66cc9.webp

TOPLU ULAŞIMDA ZAM TEKLİFİ

27 Temmuz tarihinde yapılacak olan toplantı ile birlikte toplu ulaşım aracı olarak kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, marmaray, nostaljik tramvay, deniz otobüsü, vapur, minibüs, dolmuş, taksi, personel servisi ve okul servisinin fiyatlarında zam yapılması gündeme gelecek.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam sonrasında yapılacak toplantıda zam beklentileri paylaşıldı. İBB tarafından, UKOME alt komisyonunda toplu taşıma için yüzde 57 zam teklifinde bulunduğu belirtiliyor.

resimid-121566811-12156681-16-9-1601462710.jpg

YENİ MADDELER GÖRÜLÜŞECEK

UKOME toplantısı önümüzdeki gün itibariyle saat 13.00'da yapılacak. Toplantı öncesinde alınan bilgilere göre UKOME'de, yayalaştırma ve parkomat gibi maddelerin de görüşüleceğine dair bilgiler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN