Aysel Tuğluk kimdir, hastalığı ne? Aysel Tuğluk neden tahliye edildi, suçu neydi? HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk tahliye edildi

Aysel Tuğluk kimdir, hastalığı ne? Aysel Tuğluk neden tahliye edildi, suçu neydi? HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk tahliye edildi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında hastalığından dolayı tahliye kararı çıktı. Dün görülen mahkemede 2016 yılından beri Kocaeli 1 No'lu F Tipi'nde tutuklu olarak bulunan Tuğluk'un hastalığından dolayı tahliye edilmesine hükmedilirken HDP Eş Genel Başkan Yardımcısının hastalığının ne olduğu merak edilmeye başlandı.

Terör örgütü IŞİD’in Kobane’ye karşı düzenlediği saldırıların ardından 6-8 Ekim 2014 tarihinde protesto eylemleri gerçekleştirilmiş ve bu gösteriye katılan ve aralarında HDP eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de yer aldığı 108 isim yargılanmaları başlatılmıştı. Bu isimlerden 21'inin tutuklu olarak yargılandığı bilinirken, Kobane Davası’nın 15. duruşmasından farklı bir karar çıktığı öğrenildi.

Sincan Cezaevi Kampüsü’nde 5 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen duruşmada gece yarısına kadar devam etti ve kararda IŞİD'in Kobane'ye karşı düzenlediği saldırılar sonrası 6-8 Ekim 2014 tarihinden gerçekleştirilen protesto eylemlerinde tutuklanan ve tutuklu olarak yargılanan HDP eski Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk'un hasta olduğu ve bu nedenle de kendisinin tahliye edilmesine hükmedildiği belirtildi.

Aysel Tuğluk kimdir, hastalığı ne

Aysel Tuğluk kimdir, hastalığı ne?

5 Ağustos günü Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmanın sonrasında tahliyesine karar verilen HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un hastalığının ne olduğu araştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili edinilen bilgilerde ise Aysel Tuğluk'un tetkik tedavi aşamaları sırasında demans hastalığı teşhisi konulduğu öğrenilirken, cezaevinden tahliye edilmesi kararına da bu hastalığının neden olarak gösterildiği belirtildi.

Mahkeme tarafından verilen kararda ise sanık olarak duruşmada yer alan Aysel Tuğluk'un sorgusunun yapıldığı ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin de yeterli olacağı anlaşıldığı belirtildi. Bu kapsamda Tuğluk hakkında CMK'nun 109/3-a maddesine göre yurt dışına çıkamaması için adli kontrol tedbiri uygulanacağı ve kendisinin de tahliye edilmesine hükmedildiği ifade edildi.

Mahkemeden tahliye kararı alan Aysel Tuğluk'un cezaevinden çıkması beklenirken avukatı Cahit Kırkazak'ın yaptığı sosyal medya paylaşımında Aysel Tuğluk'un tutukluluk hali başka bir dosyadan hüküm giymesinden dolayı devam edeceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN