Babacan: İktidar kredisini tamamen yitirdi

Babacan: İktidar kredisini tamamen yitirdi

İktidarın tüm kredisini, güvenirliliğini yitirdiğini, bu nedenle ülkeye büyük ölçeklerde yatırım gelmesini beklemenin hayal olacağını söyleyen Babacan Erdoğan’ın bütün hareketlerinin kaynağının ‘iktidar bekası motivasyonu’ olduğunu ifade etti. DEVA Partisi lideri “Artık bir beka kaygısı var ve bu kaygıyla pek çok şey söylüyor ve yapıyor. Bunların bir kısmı da ülkeye büyük zarar veriyor” vurgusu yaptı.

BİLGEHAN UÇAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin ‘Dijital Dönüşüm Eylem Planı’ tanıtım toplantısının ardından bir grup gazeteci ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yurt dışında ve Türkiye’de 2 yıl süreyle asker bulundurmaya izin verilmesine ilişkin tezkerede çekimser kaldıklarını belirten Babacan, şunları söyledi: İçerideki meselelerde de dışarıdaki meselelerde de Cumhurbaşkanı şahsen kendisi bir taraf oluyor. Karşı tarafı ezen bir çizgi izliyor. Biz bunu çok yanlış görüyoruz. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ve başka ülkelerin iç siyasetine karışmamak ikisi 20 yıldır sürekli ihlal ediliyor.

babacana.jpg

DIŞ YATIRIMCININ KORKULARI VAR:

Uluslararası yatırımcıların endişeleri var, korkuları var. Biz ‘Aman rahat olun’ diyoruz. ‘Aman ha’ diyoruz, ‘Bugünkü hükümete kızıp da Türkiye’ye zarar verecek işler yapmayın’ diyoruz. İktidara geldiğimizde ekonomik tabloyu çok çabuk toparlayacağız. Tablo henüz buna müsait. Ancak seçime kadar neler yapacaklar bilemiyoruz. Yani gerçekten akıl dışı, rasyonel olmayan işler yaparlarsa o zaman iş daha zor olur. Çünkü Erdoğan hala ekonomiyi düzeltebileceğini zannediyor. Zihninde olan, sonuna kadar deneyeceği şeyler var. Deneyecek. Olmadığını görecek. Ülke zarar edecek.

GEÇİŞ SÜRECİYLE İLGİLİ BİR İTTİFAK OLABİLİR:

6 muhalefet partisi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi öngören anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalarda ilerleme sağdı. Çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi. 6 parti liderinin bir araya gelmesi gayet mümkün. Bu bir ittifak anlamına gelmez. Parlamenter sisteme geçiş süreci ile ilgili paket üzerinde bir uzlaşma lazım ki o zaman bir ittifaktan bahsedebilirim.”

TAVRININ KAYNAĞI BEKASI MOTİVASYONU:

Erdoğan’ın, AKP Grup Toplantısı’nda “Millet zilletten hesap soracak” diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili görüntülerin yer aldığı bir video izletmesine tepki gösteren Babacan “Bu tutumun kabul edilmesi mümkün değil. Yani iç dünyasında bu şiddeti olumsuzlayan bir duruş yok demek ki. (10 büyükelçi krizi) Erdoğan’ın bütün hareketlerini iktidar bekası motivasyonuyla okumak lazım. Şahsi iktidar bekası. Dış ilişkiler de öyle, dış güvenlik de öyle. Artık bir beka kaygısı var. Bu kaygıyla pek çok şey söylüyor ve yapıyor. Bunların bir kısmı da ülkeye büyük zarar veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN