Babacan ile vatandaş arasındaki 'emekli maaşı' diyaloğu gündem oldu: Emeklimiz sadece bir yılda yüzde 65 fakirleşti

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın seçim çalışmaları kapsamında gittiği Tunceli'de bir vatandaş ile arasında geçen diyalog dikkat çekti. Vatandaşın "10 bin lira maaş alıyorum. Biz ve milletvekilleri arasındaki fark nedir?" sorusuna karşılık olarak Babacan, gerçek enflasyonla TÜİK'in açıkladığı enflasyon arasında büyük fark olduğunu söyledi. Babacan, "Gerçek enflasyon yüzde 130. TÜİK bunu yüzde 65 açıklıyor. Bu aradaki yüzde 65 kadar bir yılda emeklimiz fakirleşmiş durumda." dedi.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlere bir aydan az süre kala partiler seçimlere yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine gitti. Kenti gezerken esnafla sohbet ederek onların sıkıntılarını dinlemeyi ihmal etmeyen Babacan ile bir vatandaş arasında geçen diyalog dikkat çekti.

'BİZ VE MİLLETVEKİLLERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?'

Yüksek enflasyon ile artan hayat pahalılığı ve eriyen alım gücüne karşılık ayda 10 bin TL maaş alan emeklilerin yaşam mücadelesi Babacan'ın Çemişgezek ziyaretinde de gündeme geldi.

ali-babacan-cemisgezek-3.jpg

Vatandaşın "Sayın başkanım aramızda bir fark var mı? Ben bu ülkeye 24 yıl prim ödedim. 10 bin lira maaş alıyorum. Biz ve milletvekilleri arasındaki fark nedir?" sorusuna Babacan, durumun berbat olduğunun farkında olduklarını dile getirdi.

'YAZIK DEĞİL Mİ BU ÜLKEYE, İNSANLARA?'

Vatandaşın "Yazık değil mi? Kalkıp televizyonda diyor ki; 'Ben manda yoğurdu yiyorum. Kestane balı yiyorum. Medine hurması yiyorum.' Zehir zıkkım olsun. Yazık değil mi bu ülkeye, yazık değil mi bu insanlara?" sorusuna Babacan şöyle yanıt verdi:

ali-babacan-cemisgezek-2.jpg

'EMEKLİMİZ SADECE BİR YILDA YÜZDE 65 FAKİRLEŞTİ'

"Bunlar ne yapıyor biliyor musunuz? TÜİK enflasyonu gerçeğinden çok daha düşük açıklıyor. Ama emekli maaşlarını da o düşük enflasyona göre açıklıyor. Gerçek enflasyon çok yüksek, çok pahalı. Gerçek enflasyonla TÜİK'in açıkladığı enflasyon arasında ne kadar fark varsa emekli o kadar fakirleşiyor. Şu anda arada yüzde 60 fark var. Gerçek enflasyon yüzde 130. TÜİK bunu yüzde 65 açıklıyor. Bu aradaki yüzde 65 kadar bir yılda emeklimiz fakirleşmiş durumda. Bu sadece son bir yılda. Bunu dört beş yıldır arka arkaya yapıyorlar. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN