Babacan: KHK’larla halkı sindirmeyin

Babacan: KHK’larla halkı sindirmeyin

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalara yönelik olarak 'Bir ülkede 1,5 milyon insan terörle suçlanıyorsa devlet vatandaşıyla kavga ediyor demektir' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabı üzerinden partisinin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun paylaştığı bilgilere yönelik olarak bir mesaj yayınladı. Babacan paylaşımında "Bu tablo utanç verici. Bir ülkede 1,5 milyon insan terörle suçlanıyorsa devlet vatandaşıyla kavga ediyor demektir. Yeter artık davalarla, KHKlarla halkı sindirmeye çalışmayın" dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, silahlı terör örgütü yargılamalarındaki adaletsizliğe tepki göstermiş ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra silahlı terör örgütü yargılamalarının büyük bir ekseriyetinin hukuksuz olduğuna dikkat çekmişti.

Yeneroğlu, açıklamasında “Türkiye’nin acilen hukuka ve hukuk devleti ilkelerine dönmesi şarttır.” dedi.

Yeneroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Adalet Bakanlığı bugün, Adalet İstatistikleri 2020 verilerini kamuoyu ile paylaşmıştır. İstatistiklere göre cumhuriyet başsavcılıklarınca 2020 yılında TCK’nın 314. maddesinden yani Silahlı Terör Örgütü Suçundan 208 bin 833 adet karar verilmiştir. 2016 yılından itibaren bu sayılar dikkate alındığında, 2016-2020 arasında cumhuriyet savcılıkları silahlı terör örgütünden toplamda en az 1 Milyon 576 Bin 566 adet soruşturma başlatmıştır. Bu istatistikler, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra silahlı terör örgütü yargılamalarının çok büyük bir ekseriyetinin ne kadar hukuksuz olduğunun en bariz ispatıdır.”

‘SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ YARGILAMALARI HUKUK DEVLETİ İLKELERİNİ ZEDELEMEKTE’

“Söz konusu sayıların bu kadar yüksek olması, siyasetin baskısı neticesinde Yargıtay’ın ceza hukukunun en temel kurallarını yok sayan içtihatları doğrultusunda açılan soruşturmaların suç işleme kastı olmayan, örgütün nihai hedeflerinden bihaber olan ve herhangi bir suça iştirak etmemiş masum kişilere kadar sirayet etmiş olmasından kaynaklandığı açıktır. Silahlı terör örgütü yargılamaları hukuk devleti ilkelerini zedelemekte, AİHM içtihatlarına tamamen aykırı bir şekilde yürütülmektedir. Ne yazık ki yargı, Yargıtay ve kısmen de Anayasa Mahkemesi bu hukuksuzluklara engel olamamakta, aksine hukuku ayak bağı olarak gören iktidarın korku coğrafyasında onun politikalarına alet olmaktadır.”

‘Adaleti konuşma zamanı’
“Yaşanan adaletsizlikler karşısında siyasetçilerin, hukukçuların ve kamuoyunun büyük bir kısmı da kulaklarını tıkamakta ve gözlerini kapatmaktadır. Ancak bu yargılamaların toplumda etkisi çok uzun yıllar sürecek travmalar meydana getirdiği gerçeği, ileriki zamanlarda çok daha hissedilir olacaktır. Bu yüzden zaman adaleti konuşma, silahlı terör örgütü üyeliği yargılamalarındaki adaletsizliklere son verme zamanıdır. Türkiye’nin acilen hukuka ve hukuk devleti ilkelerine dönmesi şarttır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN