Babacan'dan saldırıya uğrayan cemevi dedesine 'geçmiş olsun' telefonu

Babacan'dan saldırıya uğrayan cemevi dedesine 'geçmiş olsun' telefonu

Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Cemevi’nin dedelerinden Kazım Dede ile telefonda görüşen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Bu, bizim toplumsal huzurumuz ve barışımız için çok önemli” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Cemevi’nin dedelerinden Kazım Dede’ye, Demokratik Alevi Dernekleri Ana Fatma Cemevi Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak’a ve genel merkez yöneticisi Murat Şimşek’e telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yapılan saldırının üzüntü ve kaygı verici olduğunu söyleyen Babacan, “Failin hemen yakalanması bir miktar rahatlattı ama hassasiyetimizi hep birlikte, en yüksek seviyede dillendirmemiz gerekiyor. Bu, bizim toplumsal huzurumuz ve barışımız için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankara Mamak’ta, 30 Temmuz'da 14.30 sıralarında; Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlatmıştı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan bir yurttaşın başına gelmişti. Olay sonrasında saldırgan, olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN