Babacan: Türkiye'nin sorunları ehil ve dürüst insanlarla çözülür

Babacan: Türkiye'nin sorunları ehil ve dürüst insanlarla çözülür

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin sorunlarının işin başına ehil ve dürüst insanların geçmesiyle çözülebileceğini belirtti. Babacan, yönetim kademelerinde dürüst insanların sayısının azaldığını ve yanlış insanların köşe başlarını tuttuğunu ifade etti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde partisinin ilçe başkanlığının açılışına katıldı. Türkiye’nin sorunlarının işin başına ehil ve dürüst insanların geçmesiyle çözülebileceğini belirten Babacan, “Şimdi bakıyoruz yönetim kademelerine maalesef dürüst insanların sayısı çok çok azalmış durumda. Yanlış insanlar köşe başlarını tutmuş. Ülke kaynakları doğru yere harcanmıyor" dedi.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Bunun yolu iş başına ehil ve dürüst insanların geçmesinden geçiyor. 13 yıl devlet görevinde bulunmuş, 11 yıl ülke ekonomisinin başında durmuş bir kardeşiniz olarak söylüyorum; Türkiye'de sorunları çözmenin yolu işin başına ehil ve dürüst insanların geçmesi ile olur. Eğer 34 yıl yüksek seyreden enflasyonu tek haneye indirdiysek ve uzunca bir süre tek hanede seyrettiyse bu dürüst ve ehil bir kadroyu işin başına getirmemiz sayesinde oldu. Ben hazine bakanıyken yüzde 74'ten devraldım faiz, yüzde 4,6'ya kadar düştü. Döviz kuru yıllarca yerinden oynamadı. Çiftçi ve emeklinin yüzünün gülmeye başladığı yıllardı. İşi bilen dosdoğru insanlar ile biz bunu yaptık. Şimdi bakıyoruz yönetim kademelerine maalesef dürüst insanların sayısı çok çok azalmış durumda. Yanlış insanlar köşe başlarını tutmuş. Ülke kaynakları doğru yere harcanmıyor."

YORUMLAR (12)
12 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN