Babacan'dan çok sert 'YUVAM' hesabı tepkisi: Tüm dünyaya mı faiz vereceksiniz?

Babacan'dan çok sert 'YUVAM' hesabı tepkisi: Tüm dünyaya mı faiz vereceksiniz?

DEVA Partisi lideri Babacan, YUVAM sistemindeki değişikliğe sert eleştirilerde bulunarak "Türkiye’deki enflasyondan etkilenmeyecek olmasına rağmen yabancılara da bu imkân verildi. Sayın Erdoğan; tüm dünyaya faiz vermeye mi karar verdiniz?" ifadelerinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan YUVAM sistemindeki değişikliğe sert eleştirilerde bulundu. DEVA lideri, "Devleti batırma projesi tam gaz devam ediyor" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sayın Erdoğan; tüm dünyaya faiz vermeye mi karar verdiniz? Bu muydu sizin faizle mücadele dediğiniz?" sözleriyle yüklendi.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Devleti batırma projesi tam gaz devam ediyor. Türkiye’deki enflasyondan etkilenmeyecek olmasına rağmen yabancılara da bu imkân verildi. Sayın Erdoğan; tüm dünyaya faiz vermeye mi karar verdiniz? Bu muydu sizin faizle mücadele dediğiniz?"

YUVAM HESABI DEĞİŞİKLİĞİ

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşları için uygulanan ve devlet destekli yuvam hesabıyla ilgili hükümler de değişti. Yuvam hesabına artık bankalarda hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu kişi ve şirketler de dahil olabilecek. Yuvam hesabı kapsamında açılan TL hesaplara da vade sonunda yenileme imkanı getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN