Babacan'dan Erdoğan'a: Merkez Bankası bağımsızdır masalı anlatmayın

Babacan'dan Erdoğan'a: Merkez Bankası bağımsızdır masalı anlatmayın

DEVA Partisi lideri Babacan, enflasyonun yıllık bazda yüzde 19,25'le, yüzde 19'luk politika faizini aştığını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Ya "vatana ihanet" tanımına açıklık getirin ya da faizi düşürün. Ama sakın “TCMB bağımsızdır“ masalı anlatmayın.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon, ağustos ayında yıllık yüzde 19,25 oldu. Enflasyon, Merkez Bankası’nın belirlediği yüzde 19’luk politika faizi oranını geçmiş oldu.

Buna göre TÜFE'de 2019 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,78 artış gerçekleşti.

'TCMB BAĞIMSIZDIR MASALI ANLATMAYIN'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı'nın politika faizini enflasyonun üstünde tutmayı vaat ettiğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi:

"Resmî enflasyon yüzde 19’u aştı. Yüzde 6 faize “vatana ihanet” diyen Sayın Erdoğan;

Ya “vatana ihanet“ tanımına açıklık getirin ya da faizi düşürün. Ama sakın “TCMB bağımsızdır“ masalı anlatmayın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN