Babacan’dan gözaltı tepkisi: Milletimizin onuru NATO’dan büyüktür

Babacan’dan gözaltı tepkisi: Milletimizin onuru NATO’dan büyüktür

DEVA Partisi lideri Babacan, yaptığı konuşmada NATO Zirvesi nedeniyle Ankara’da alınan güvenlik önlemlerine, yapılan harcamalara ve gözaltı-tutuklama uygulamalarına tepki gösterdi. Babacan, “Bizim milletimizin onuru NATO’dan büyüktür. Güçlü devlet kendi vatandaşından korkan değil, vatandaşına güvenen devlettir” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeni Yol Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada NATO Zirvesi kapsamında Ankara’da alınan güvenlik önlemleri ve yapılan hazırlıklar üzerinden iktidara sert eleştiriler yöneltti.

Zirve nedeniyle başkentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını belirten Babacan, bu görüntünün Türkiye açısından rahatsız edici olduğunu söyledi. Babacan, “İnanın hicap duyuyorum. Her yerlere duvarlar, brandalar, olağanüstü güvenlik önlemleri... Türkiye’deki bütün güvenlik güçlerinin Ankara’ya yığılması. Nedir bu?” ifadelerini kullandı.

“NATO’YU KENDİ İNSANIMIZDAN KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞLER”

Babacan, NATO’nun üye ülkeleri dış tehditlere karşı korumak için kurulduğunu hatırlatarak, iktidarın zirve hazırlıklarıyla kendi vatandaşını tehdit gibi gösterdiğini savundu.

Babacan, “NATO, ülkeleri düşmanlardan koruma sistemidir. Bunlar NATO’yu bizim kendi insanlarımızdan koruma derdine düşmüşler. Bütün bu hazırlıklar odur. Kendi halkından korkmak, kendi milletinden korkmak” dedi.

basliksiz-2-001.jpg

“MİLLETİMİZİN ONURU NATO’DAN BÜYÜKTÜR”

Konuşmasında öğrenciler, esnaf, çiftçi, emekli ve işçilerin ülkenin gerçek önceliği olduğunu vurgulayan Babacan, NATO Zirvesi’nin halkın onurunun ve günlük sorunlarının önüne geçirilemeyeceğini söyledi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’ya okumaya gönderilen genç de, helalinden para kazanarak geçinmeye çalışan esnafımız da, bu millet için alın teri döken çiftçimiz de, emeklimiz de, işçimiz de NATO’dan çok daha önemlidir. NATO’dan büyüktür. Bizim milletimizin onuru NATO’dan büyüktür.”

“MEŞRUİYETİ DIŞARIDAN SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İktidarın içeride kaybettiği meşruiyeti dış politika görüntüleriyle telafi etmeye çalıştığını savunan Babacan, zirve hazırlıklarının özünde dış liderlerle verilecek fotoğraf karelerinin bulunduğunu ileri sürdü.

Babacan, “Bunlar içeride halk nezdinde kaybettikleri meşruiyeti artık dışarıdan sağlamaya çalışıyorlar. Bütün bu tantana, bütün bu hazırlık ne biliyor musunuz? Külliyenin içerisinde Trump’la bir fotoğraf karesi verebilme. Özü bu” dedi.

“GÜÇLÜ DEVLET VATANDAŞINDAN KORKMAZ”

Babacan, güçlü devletin hukuk devleti ilkesinden ve vatandaşına duyduğu güvenden beslendiğini belirterek, iktidarın güvenlikçi yaklaşımını eleştirdi.

“Güçlü devlet kendi vatandaşından korkan devlet değildir. Güçlü devlet vatandaşına güvenen devlettir” diyen Babacan, şöyle devam etti:

“Güçlü devlet hukuku askıya alan değil, hukuku ayakta tutan devlettir. Türkiye’yi güçlü yapacak olan korku salmak değildir; hukuktur, adalettir, demokrasidir.”

“İKTİDAR MİLLETİN KARŞISINA DEVLETİ DİKEMEZ”

Babacan, konuşmasının sonunda gözaltı ve tutuklamalara da tepki göstererek, devlet gücünün vatandaş üzerinde baskı aracı olarak kullanılamayacağını söyledi.

DEVA lideri, “Meşruiyetini halktan alacaksın. Kendi insanının onurunu ezdirmeyeceksin. Kendi vatandaşını dünya âlem önünde küçük düşürmeyeceksin. İktidar, milletin karşısına devleti dikemez” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN