Babacan'dan halasının Yahudi olduğu iddialarına sert tepki: Alçakça bir yalan

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başörtü eylemlerinin sembol ismi halası Hatice Babacan'ın Yahudi mezarlığına defnedildiği iddialarına yanıt verdi. Halasının hala hayatta olduğunu hatırlatan Babacan, "Bu alçakça iftiraları yapanların kendini dindar olarak nitelemesi beni çok üzüyor" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, başörtüsü nedeniyle 1967 yılında üniversiteden atılan halası Hatice Babacan’ın öldüğü ve bülbül deresi mezarlığına gömülen bir Yahudi olduğu iddialarına sert tepki gösterdi. Gazeteci Adem Metan’ın programında bu iddiayı ortaya atan trolleri hedef alan Babacan , Halasının hayatta olduğunu söyleyerek ,”Alçakça ve utanmadan bunu yapıyorlar. Bu Müslümanlığa da insanlığa da sığmaz” dedi.

Babacan, özellikle kendilerini dindar ve muhafazakar olarak tanımlayan kişilerin bu tür yalan haberleri yapmasının kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. Bu tür iddiaları "alçakça" ve "utanmazca" olarak nitelendiren Babacan, bu davranışların ne Müslümanlıkla ne de insanlıkla bağdaşmadığını vurguladı.

DEVA Partisi lideri sözlerine şöyle devam etti:

“Alçakça, utanmadan bunu yapıyorlar. Benim halam hayatta, şu anda Üsküdar’da yaşıyor. Hele hele kendini dindar-muhafazakar olarak tanımlayanların bunları yapması çok üzüyor. Bu, Müslümanlık değil, insanlık da değil.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN