Babacan'dan İliç'teki maden faciasına tepki: Ailelerin evine ateş düşürdü

DEVA Partisi lideri Babacan, Erzincan'daki göçük faciasına ilgili, "İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması sonucu yaşanan göçük felaketi, İliç halkının uzun süredir uyardığı bir trajediydi. Ailelerin evine ateş düşürdü" diyerek iktidarı hedef aldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Eskişehir'de düzenlenen bir aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, konuşmasının büyük bir bölümünü ülkenin çeşitli sorunlarına ayırırken, özellikle Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen ve 9 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına dikkat çekti.

Babacan, faciaya ilişkin, "Dün Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması sonucu yaşanan göçük felaketi, İliç halkının uzun süredir uyardığı bir trajediydi. Ailelerin evine ateş düşürdü" diyerek iktidarı sorumsuzlukla suçladı. Ayrıca olayın tüm yönleriyle soruşturulmasını talep etti ve arama kurtarma çalışmalarında görev alan herkese güç ve kuvvet diledi.

GAZZE TEPKİSİ: ULUSLARARASI YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Babacan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına ve Filistinli çocukların yaşadıkları acılara da değindi. Özellikle Hind Recep adlı küçük bir kızın hikayesini anlatarak, yaşanan trajediyi somut bir örnekle vurguladı. Gazze'de yaşananlar hakkında, "Bu suçların failleri er ya da geç uluslararası yargı önünde hesap verecekler" diyerek adaletin yerini bulacağına dair inancını dile getirdi.

Toplumsal ve ekonomik sorunlara da değinen Babacan, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak halkın sorunlarını dinlediklerini ve DEVA Partisi olarak bu sorunlara çözüm üreteceklerini söyledi. Eskişehir'in yerel sorunlarına da değinerek, şehrin trafik ve toplu taşıma gibi problemlerinin farkında olduklarını ve bu sorunlara yönelik çözümler sunacaklarını belirtti.

Eskişehir'de DEVA Partisi'nin belediye başkan adaylarını tanıtan Babacan, 31 Mart seçimlerine işaret ederek, Eskişehir halkının demokrasi ve adaletle yönetilmeyi hak ettiğini vurguladı. Babacan, "Eskişehir, iktidarın görmezden gelmesine, yatırım yapmamasına kurban edilemez," diyerek, DEVA Partisi'nin şehre ve ülkeye yeni bir soluk getireceğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN