Maden faciasının en yakın görüntüsü ortaya çıktı: Hafriyat kamyonları çığ gibi düşen topraktan kıl payı kurtuldu

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen heyelana ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, milyonlarca metreküp toprağın saniyeler içinde çığ gibi düştüğü anlar yer alırken, maden sahasına doğru giden iki hafriyat kamyonu toprak altında kalmaktan kıl payı kurtuldu.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı.

9 maden işçisi meydana gelen heyelanın altında kaldı. İşçilerin kurtarılması için AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma, toplam 827 personel alanda çalışmalarını sürdürürken henüz sahadan iyi bir haber gelmedi.

ilic-yeni-goruntu-001.jpg

HAFRİYAT KAMYONLARI KIL PAYI KURTULDU

Maden faciasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, milyonlarca metreküp toprağın saniyeler içinde çığ gibi düştüğü anlar yer aldı.

Görüntülerde maden sahasına ilerleyen 2 hafriyat kamyonunun heyelanı görünce durduğu ve hızlıca bölgeden uzaklaştığı görüldü. Kamyonlar ve kamyon şoförleri toprak altında kalmaktan kıl payı kurtuldu.

İlgili Haberler