Davutoğlu'ndan İliç'teki maden faciasına ilişkin açıklama: Ne kadar felaket varsa 5 baron yüzünden

Davutoğlu, TBMM'de Gelecek - Saadet Grup Toplantısı'nda konuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada Erzincan'da yaşanan maden faciasına dikkat çekti. Davutoğlu, "Türkiye'de ne kadar felaket varsa 5 baronun elinde gerçekleşiyor. İktidara yakın bir şirketin Kanadalı SSR şirketinin yapısına baktım. Bu şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmiş. Bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM'de konuştu. Davutoğlu, "Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur" dedi. Bülent Kaya ise felaketin göz göre göre geldiğine dikkat çekti.

'MEZOPOTAMYA TOPRAKLARINI YOK ETMEYİ GÖZE ALIYORSUNUZ'

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şöyle;

"Sizler modernitenin açtığı çevre felaketlerinin Türkiye'deki temsilcilerisiniz! Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez. Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet altında değil zihinlerde, medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur. Siz tabiata baktığınızda dolar dışında yeşil görmezsiniz. Bizim için Anadolu'nun suyu, toprakları, ateşi ve güneşi azizdir. Türkiye'de ne kadar felaket varsa 5 baronun elinde gerçekleşiyor. İktidara yakın bir şirketin Kanada'lı SSR şirketinin yapısına baktım. Bu şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmiş. Kimin hakkını kimin için siliyorsunuz?

Fırat'ın suyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz.

'ERDOĞAN'A MEKTUP YAZARAK...'

İstanbul bizim için en büyük hazinedir. Kanal İstanbul ile İstanbul'a kıymayın. Bunu daha önce Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak da ilettim. İstanbul'un çevresinde arazi rantları oluşturup onları vergiden azat etmek imar baronlarının işidir. İhale baronu, imar baronu, uyuşturucu baronu, faiz baronu... bütün bunların arkasında siyaset baronları var. Biz bu siyaset baronlarının kaynaklarını kurutmaya geliyoruz.

'BUYRUĞUN OLDUĞU YERDE ANAYASA OLMAZ'

Faiz düşürülecek dendi, düşmedi. Devlet planlama teşkilatı kapatıldı. Hiçbir denetime tabi olmayan Varlık Fonu kuruldu. Başına, buyruğu veren kayınpeder, vekili olarak da damat atandı. Varlık fonu üzerinden de neler döndüğünü sadece bir bürokrattan sordular. İhale kanunu 200 defa değiştirildi.

Bir buyruk verildi, rektör atama talimatları değiştirildi sonra da geri alındı. Buyruklarla KHK mağdurları yaratıldı. Buyrukla FETÖ borsası oluşturuldu. Buyruğun olduğu yerde Anayasa olmaz.

'ANAYASA'YI İNŞALLAH BİR GÜN BİZ YAZACAĞIZ'

12 Eylül Anayasası'nı ben de tasvip etmiyorum. Buyrukla değil insan haklarına değer veren yepyeni bir Anayasa'yı inşallah bir gün biz yazacağız."

'KAZA BAĞIRA BAĞIRA GELİYORUM DEDİ'

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise yaptığı konuşmada felaketin göz göre göre geldiğini söyledi. Kaya'nın konuşmalarından öne çıkanlar ise şöyle;

"Maalesef bu kaza adeta bağıra bağıra ben geliyorum diyen bir maden faciasıydı. Dünyanın her tarafında maden kazaları oluyor ama Türkiye kadar insan canının değersiz olduğu bir başka ülke yok. Çünkü iktidar işçi sağlığından önce patronların maliyetlerini ne kadar düşürebiliriz hesabıyla hareket etmekte."

İSRAİL İLE TİCARİ İLİŞKİLER

"Limanlarımızda her gün gemilerin gidip gelmesinden dolayı dün bunun önünün kesilmesi için TBMM Genel Kurulu'nda Saadet - Gelecek Grubu olarak önerimizi verdik. İsrail ile ticaretin kesilmesi yönündeki bu görüşme önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

MAAŞ VE ASGARİ ÜCRET ZAMLARI

Vatandaşlarımızın alım gücü enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Asgari ücretin 17 bin TL olduğu Türkiye'de emeklilerin durumu içler acısı. Maaşlara vb. ücretlere yapılan zamlar Allah'ın bir lütfu olarak gösteriliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN