Tunceli Valiliği'nden Erzincan'a gidişlere yasaklama: 4 kişi gözaltına alındı

Tunceli Valiliği'nden Erzincan'a gidişlere yasaklama: 4 kişi gözaltına alındı

Tunceli Valiliği, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında dün meydana gelen toprak kaymasının ardından kentten Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yapılan açıklamada, Tunceli'den Erzincan'a eylem ve etkinlik düzenleme amacıyla gidecek kişilerin ve araçlarının kentten çıkışının 18 Şubat günü saat 23.59'a kadar kısıtlandığı belirtildi. Sütlüce kontrol noktasında bölgeye gitmek isteyen 4 kişi gözaltına alındı.

Tunceli Valiliği, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana çevre felaketi nedeniyle kentten Erzincan’a gidişleri 4 gün boyunca yasakladığını duyurdu.

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi kapsamında Erzincan ilinde meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının ilimiz sınırları içerisinden Erzincan iline çıkışlarının 14 Şubat 2024 günü saat 00.01’den 18 Şubat 2024 günü saat 23.59’a kadar ilgili mevzuat çerçevesinde kısıtlanması kararı alınmıştır."

YASAĞA UYMAYAN 4 KİŞİYE GÖZALTI

Sütlüce kontrol noktasında, Tunceli Valiliği'nin aldığı yasak kararına rağmen bölgeye gitmek isteyen Tunceli İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

8683787.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN