Göçük altında kalan işçinin yakını konuştu: Çatlamalar birkaç gündür varmış

Erzincan'da heyelan yaşanan maden sahasında 9 işçi için arama çalışmaları devam ediyor. Göçük altında kalan kamyon şoförü Uğur Yıldız'ın kuzeni Hüseyin Yıldız, madende birkaç gündür çatlamalar olduğunu söyleyerek "İhmal var mı yok mu bilemiyoruz. Burada hiçbir yetkili gelip de ailelerle görüşmedi" dedi.

Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmalarında 827 personelin görev yaptığı bölgede, işçilerin aileleri gözyaşlarıyla gelecek haberleri bekliyor.

pppp.jpg

'BİRKAÇ GÜNDÜR ÇATLAMALAR VARMIŞ'

Madende göçük altında kalan kamyon şoförü Uğur Yıldız'ın kuzeni Hüseyin Yıldız madende birkaç gündür çatlamalar olduğunu söyleyerek 'birkaç gün öncesinden belirtiler varmış. ihmal var mı yok mu bilemiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Göçük altındaki kuzeninin iki yıldır evli olduğunu ve 7,8 senedir aynı madende çalıştığını söyleyen Yıldız, yetkililerden bilgi alamadıklarını, hiç kimsenin durumla ilgili ailelere bilgi vermediği söyledi.

hhhhhhhhh.jpg

Yıldız'ın açıklamaları şöyle

'DETAYLI BİLGİ ALAMADIK'

"Yakın arkadaşlarıyla görüşme yaptık. Çatlamalar varmış, birkaç gün öncesinden belirtileri varmış. Tabi önlem alındı alınmadı bilmiyoruz, ihmal var mı yok mu bilemiyoruz. Hiçbir yetkili ağızdan bilgi alamıyoruz, bilgi vermiyorlar. Kaymakam bey akşam bir iki defa açıklama yaptı ama detaylı bir bilgi alamadık. Burada hiçbir yetkili gelip de ailelerle görüşmedi."

Öte yandan, Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ekiplerin aramalarını sürdürdüğü İliç'te bugün yağmur yağışı ve hava sıcaklığının 4 derece olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN