Erzincan İliç'teki maden faciasında 4 kişiye gözaltı

Erzincan İliç'teki maden faciasında 4 kişiye gözaltı

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün yaşanan acı bir olayda altın madeni sahasında toprak kayması meydana geldi. Saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi, olayla ilgili olarak gözaltına alındı.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda büyük bir kaza meydana geldi. Dün saat 14.28'de, sahada çıkarılıp istiflenen toprak, beklenmedik bir şekilde kayarak 10 milyon metreküp hacminde yayıldı.

Bu ani kayma sonucunda 800 metrelik bir alana yayılan toprak, yaklaşık 9 işçiyi altında kalarak göçük altında bıraktı.

Kurtarma ekipleri, toprak altında kalan işçileri kurtarmak için yoğun çaba sarf ederken, yaşanan kaza sonrasında acil müdahaleler başlatıldı.

DÖRT KİŞİ GÖZALTINDA

Olayın ardından, saha sorumlusu dahil olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturma başlatılarak kaza hakkında detaylı bir inceleme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN