Babacan'dan İmamoğlu çağrısı: Halk iradesini yok edemezsiniz

Babacan'dan İmamoğlu çağrısı: Halk iradesini yok edemezsiniz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 Yerel Seçimleri'nden bu güne devam eden hakaret davası sonuçlandı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis hükmüne ve siyasi yasağa karar verildi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise İmamoğlu'na destek mesajını ileterek, "Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için üç buçuk yıldır devam eden 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde hakaret ettiği iddiasıyla açıklan dava bugün sonuçlandı. İmamoğlu, mahkeme tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bununla birlikte siyasi yasak da getirildi.

ALİ BABACAN'DAN DESTEK MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan İmamoğlu'na destek paylaşımlarına devam ediyor. Babacan, İmamoğlu'nun halk desteği ile sandıkla göreve getirildiğini belirtirken, "İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Babacan, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir” ifadelerini kullanarak, "Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN