Babacan'dan 'sandık' çağrısı: Kılıçdaroğlu’nun seçimi alma ihtimali yüksek

Partiler, yarın gerçekleşecek ikinci tur seçimiyle ilgili hazırlıklarına sürdürürken DEVA Partisi Lideri Ali Babacan seçmenlere çağrılarda bulundu. Türkiye'nin sandığa gitmesi için saatler kaldığı belirtilirken Babacan, "Kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun seçimi alma ihtimalini çok yüksek görüyorum" şeklinde konuştu.

DEVA Partisi lideri Babacan, "Bugünkü Erdoğan, yola beraber çıktığımız Erdoğan değil." sözleriyle sosyal medya hesabından 'eski Erdoğan' tanımı yapmıştı.

'KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK GÜN GÜN ARTIYOR'

Seçim çalışmalarını İstanbul’da sürdüren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin toplantısında kamuoyu yoklamalarına dikkat çekti. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Babacan, "14 Mayıs’tan bugüne Sayın Kılıçdaroğlu’na destek gün gün artıyor. Trend yukarı. İkinci turda seçimi alma ihtimalini ben çok yüksek görüyorum. Bunu sandığa giderek başaracağız. 60 milyon seçmenin olduğu ülkede aradaki fark sadece 2 buçuk milyon. 8 buçuk milyon insan sandığa gitmemiş. 1 milyon da geçersiz oy var. Fatih Terim ‘8 de kapanır 18 de’ diyor. 2 buçuk da kapanır 12 buçuk da. Bunu başaracağız." sözleriyle gündeme geldi.

'2.5 DA KAPANIR 12.5 DA'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ünlü teknik direktör Fatih Terim’e atıfta bulunarak kullandığı sözlerle gündem oldu. Babacan ikinci tur için yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Terim’in meşhur bir lafı vardır; takımı 8 puan gerideyken, ‘8 de kapanır, 18 de kapanır’ demişti. Ve takımı o sezon şampiyon olmuştu. Ben de diyorum ki, 2.5 da kapanır, 12.5 da.”

termmasd-660x588.jpg