Babacan'dan seçim çalışmalarına katılan bakanlara 'tarafsızlık' çağrısı: Ahlaki duruş ortaya koyun

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adalet ve İçişleri Bakanlarının seçim sürecindeki aktif rollerine dikkat çekerek, tarafsızlık ve ahlaki duruş çağrısı yaptı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Adalet ve İçişleri Bakanlarının parti adayları lehine sahada aktif olmalarına tepki gösterdi. Ünye'de düzenlediği basın toplantısında, bakanların tarafsızlığını yitirdiğini ve bu durumun adil bir seçim sürecine zarar verdiğini ifade etti.

'TARAFSIZLIK BOZULUYOR, ADİL SEÇİM TEHLİKEDE'

Babacan, 2017 Anayasa değişikliğiyle bakanların seçim döneminde tarafsızlıklarını koruma zorunluluğunun kaldırıldığını belirterek, "Adalet Bakanı da, İçişleri Bakanı da, Ulaştırma Bakanı da sahada kendi adaylarıyla çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığı’nın kolluk kuvvetleriyle müdahalelerde bulunabileceği bir ortamda, o birimlerin başında olan bakanlar görevlerini tarafsız yapamazlar" dedi.

Babacan, bakanların bu duruşlarını sürdürmelerinin, adil ve tarafsız bir seçim sürecine zarar verdiğine işaret ederek, "Yani her şey yasada, Anayasa’da yazmak zorunda değil ki. Bir etik duruş olur, biz nasıl etik duruşumuzu, ahlaki duruşumuzu ortaya koyduk. 'Bizim bakanlık görevimiz hassas bir konudur, tarafsız çalışması gereken bakanlıktır.' Şu anda iktidarın bütün imkanlarını, bütün propaganda makinesi ve iktidar olmanın bütün avantajlarını sadece bir tek bir partiye kullandırırsanız bu adil ve tarafsız bir seçim süreci, adil ve tarafsız bir seçim ortamı olmaz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN