Bağ-Kur’lu vatandaşlara müjde! Milyonlarca Bağ-Kur’luya erken emeklilik hakkı geliyor… Bakanlık çalışmalara başladı

Bağ-Kur’lu vatandaşlara müjde! Milyonlarca Bağ-Kur’luya erken emeklilik hakkı geliyor… Bakanlık çalışmalara başladı

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu vatandaşla müjdeli haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalara resmen başladı. Yeni düzenleme kapsamında Bağ-Kur’lulara 5 yıl erken emeklilik hakkı verilecek. Bakan Işıkhan, bizzat açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında Bağ-Kur’lu vatandaşları çok sevindirecek bir haber verdi. Milyonlarca vatandaşın en büyük hayali olan erken emeklilik artık Bağ-Kur’lu vatandaşlar için de söz konusu oldu. Belli çalışmalar sonrasında Bağ-Kur’lular 5 yıl erken emekli olabilecek. İşte Bakan Işıkhan’ın açıklamaları…

BAĞ-KUR’LU VATANDAŞLARA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında hem çalışanlara hem de emeklilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkan konulardan biri de Bağ-Kur’lular için yapılacak olan yeni düzenleme oldu.

yeni-proje-1-003.jpg

Bakan Işıkhan’a Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkında bir soru yöneltildi. Işıkhan ise bu sorunun karşılığında şu cevabı verdi:

"Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık.”

yeni-proje-003.jpg

ESNAF VE TÜCCARLAR YARARLANACAK

Bağ-Kur prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'larla eşitlenecek. Hem esnaflar hem de tüccarlar bu düzenleme kapsamında 5 yıl erken emekli olma hakkını kazanacak. Bu sayede ise daha az prim ödeme ve daha yüksek emekli maaşı alma avantajı mümkün olacak. Öte yandan prim reformu ile bu kapsamda emekli olacak vatandaşların geliri en az yüzde 20 artış gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN