Bahçeli'den Türkeş açıklaması: Hoşgörü bitti, yanlışa düşen sonucuna katlanacak

Bahçeli'den Türkeş açıklaması: Hoşgörü bitti, yanlışa düşen sonucuna katlanacak

MHP lideri Bahçeli geçtiğimiz hafta başkanı olacağını duyurduğu 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kurulduğunu açıkladı. Bahçeli, haberi duyurduğu paylaşımında, bugüne kadar birçok parti ve oluşumun Türkeş'i siyasi malzeme haline getirdiğini belirterek "Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır. Merhum Başbuğumuz üzerinden nifak mevziisi kazmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir. Bizden söylemesi, yanlışa düşenler sonuçlarına katlanacaktır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçtiğimiz hafta Alparslan Türkeş'in ailesinin kurduğu vakfa karşılık 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı' ismiyle yeni bir vakıf kurulacağını açıklamıştı. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kurulacak. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı Başkanı ben olacağım" diyerek başkanlığını duyurmuştu.

Bahçeli, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla vakfın kurulduğunu duyurdu. MHP lideri, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz hatırasını samimiyetle idrak etmek, davamızın ilkelerini sadakatle savunmak, fikir ve hizmetlerinin doğru anlaşılmasını ve anlatılmasını sağlamak maksadıyla 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı' kurulmuş ve tarihi bir adım atılmıştır.

'HOŞGÖRÜ DÖNEMİ BİTTİ'

Bugüne kadar farklı partilerde, farklı oluşum ve organizasyonlar altında Merhum Başbuğumuz kıyasıya istismar edilmiş, siyasi çıkar ve ikbal hesapları uğruna adı ve anısı malzeme yapılmıştır. Bu haksızlığa, bu nezaketsizliğe yıllarca hoşgörü adına tahammül gösterilmiştir.

Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır. Bundan böyle gaye ve gerekçesi ne olursa olsun Merhum Türkeş Bey’in istismarına müsaade edilmeyecektir. Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu tarihi gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.

'TÜRKEŞ'İN SİYASİ MİRASI MHP'DİR'

Onun siyasi mirası ve fikri sahibi Milliyetçi Hareket Partisi'dir, sevdalıları ülkücüler ve milli gönüllerdir. Ülkücünün yeri orası, burası değil, kuşkusuz Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Merhum Başbuğumuz üzerinden nifak mevziisi kazmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir.

Türkeş soyadını kullanıp zillet değirmenine su taşıyanlara Milliyetçi-Ülkücü Hareket göz yummayacaktır. Hatıralarımızı, hüviyetimizi, haysiyetli mazimizi çarpıtan menfaatperestlere tepkisiz kalınmayacaktır. Bizden söylemesi, yanlışa düşenler sonuçlarına katlanacaktır.

Bu vesileyle “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı”nın hayırlı olmasını diliyor, Kurucular Kurulumuzla Mütevelli Heyetimiz içinde görev alan dava arkadaşlarıma başarılar temenni ediyorum. Merhum Başbuğumuzu ve aziz şehitlerimizi de rahmetle, hürmetle anıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN