Bahçeli, alternatif Türkeş vakfının başkanı olacak

Bahçeli, alternatif Türkeş vakfının başkanı olacak

MHP, dün kendi Alparslan Türkeş vakfını kuracağını açıklamıştı. Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurulacak vakfın başkanı olacağını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Alparslan Türkeş'in ailesinin kurduğu vakfa karşılık, 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı' ismiyle yeni bir vakıf kurulacağını açıklamıştı.

Kısa ismi TATSAV olacak vakfın başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacak. Bahçeli konuya ilişkin, "Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kurulacak. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı Başkanı ben olacağım" dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Alpaslan Türkeş Vakfı'nın, Türkeş'in doğum günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinliğe ülkücü olduğu iddia edilen bir grup saldırmış ve olayın ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli de etkinliğe ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak, "Ülkücülerin nefesi ensesindedir" demişti. Türkeş'in eşi Seval Türkeş de yaptığı açıklamada saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde olduğunu ve MHP İL Başkanı'nın görevden alınmamasını eleştirmişti. Seval Türkeş, aynı zamanda Bahçeli'nin kendisi ve ailesinden uzak durmaya gayret gösterdiğini söylemişti. Dün Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı'na giderek ''Başbuğumuzun ismini CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız'' şeklinde tehditler savurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN