Cumhur İttifakı tarafından “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan süreç kapsamında hazırlanan ve kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor.
Teklif üzerine siyasi parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından Genel Kurul’a ara verilirken, bu sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Yasa teklifine 'evet' oyu kullanan Özel'i alkışlayan Bahçeli, YENİ Parti'nin kuruluş sürecine ilişkin espirili bir soru yöneltti.
YENİ Parti’de ‘çerçeve yasa’ ayrılığı: Özgür Özel ‘evet’ dedi, 16 vekil ‘hayır’ oyu verecek
“91 MİLLETVEKİLİNE NASIL ULAŞTINIZ?”
MHP lideri Bahçeli’nin Özel’e,"Biz 57 yıldır uğraşıyoruz, 46 kişilik grup kurduk. Siz bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?" diye sorduğu öğrenildi.
Bahçeli’nin kurmaylarının da MHP Lideri’nin kendilerine de zaman zaman bu soruyu sorduğunu ifade ettiği belirtildi.
Bahçeli’nin sözleriyle, YENİ Parti'nin milletvekili sayısındaki artışa ve Meclis’te ulaştığı sandalye sayısına ilişkin dikkat çekici bir göndermede bulunduğu belirtildi.
AK Partili Güler'den 'çerçeve yasa' mesajı: Artık Zap suyu gibi coşmak istiyoruz

