Bakan Bolat'tan vize açıklaması

Bakan Bolat'tan vize açıklaması

Vize randevusu alabilmek için aylarca beklemek zorunda kalan vatandaşlar çoğu zaman ret yanıtıyla karşılaşmaktan muzdarip. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileriyle ilgili, "Özellikle vize konusunda sıkıntıların aşılması için görüşüyoruz" açıklamasını yaptı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi ve kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat; Türkiye'den AB ülkelerine vize başvurularında yüzde 30'luk bir artış olduğunu vurgulayarak, vize konusunda sıkıntıların aşılması için görüşmelerin devam etiğini ifade etti.

Bolat. AB komisyonu olarak üye ülkelere ve Türkiye vatandaşlarının vize başvurularını çok girişli ve uzun süreli vize almaları noktasında bir koordinasyon çalışması yürüttüklerini ve olumlu tavsiyede bulunduklarını ifade etti. Bolat, diğer ülkelerin vatandaşlarına göre Türk vatandaşlarının vize başvuru reddinin yüzde 16.5'e gerilediğini söyledi.

Ticaret, turistik, eğitim, akademik, kültürel sanatsal olarak AB ülkelerine vize başvurularında yüzde 30'luk bir artış olduğunu ifade eden Bolat, AB komisyonunun, üye ülkelere Türkiye'deki elçilik ve konsolosluklarındaki gerek insan kaynağı gerekse donanım yönünden kapasite artışına gitmeleri tavsiyesinde bulunduğunu belirtti.

sssss.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN