Schengen vizesi krizi büyüyor: İşte Türkiye'ye en çok ret veren ülkeler...

Schengen vizesi krizi büyüyor: İşte Türkiye'ye en çok ret veren ülkeler...

Türk vatandaşları Schengen vizesi almak için adeta çile çekiyor. Avrupa Komisyonu'nun resmi verilerine göre, Türkiye'den yapılan Schengen vize başvurularında reddedilme oranı 2023 yılında bir önceki yıla göre artış gösterdi. 2022'de yüzde 15.5 olan red oranı, 2023'te yüzde 16.1'e yükseldi. Türkiye'ye en çok red veren ülkeler arasında ilk sırayı yüzde 42.5 oranla Estonya aldı. Estonya'yı ise yüzde 39.40 oranla Danimarka takip etti.

Türkiye son yıllarda vize retleriyle gündeme geliyor. Schengen vize başvurularında red oranları yükselişine devam ediyor. Avrupa Komisyonu'nun verilerine göre 2023 yılında red oranı yüzde 16.1'e çıkarak 2022'ye kıyasla artış gösterdi.

Ancak artan başvurulara rağmen red oranlarının yükselmesi, başvuru sahiplerinin vize alma sürecinde karşılaştıkları zorlukları gözler önüne seriyor. Vize başvuru süreçlerinin karmaşıklığı ve gerekli belgelerin eksiksiz sunulması konusundaki sıkı denetimler, red oranlarının artmasında etkili oluyor.

VİZE RED ORANLARI NEDEN YÜKSEK?

Uzmanlar, vize reddi oranlarının yüksek olmasının nedenlerini; başvuru sahiplerinin mali durumlarının yetersiz görülmesi, seyahat amacının net olmaması ve gerekli belgelerin eksik veya hatalı sunulması olarak sıralıyor. Ayrıca, bazı ülkelerin güvenlik endişeleri de vize red oranlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

Yüksek vize red oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya seyahat etmekte yaşadığı zorlukları artırıyor. Seyahat planlarını gerçekleştiremeyen vatandaşlar, hem maddi hem de manevi anlamda olumsuz etkileniyor.

TÜRKİYE'YE EN ÇOK RED VEREN ÜLKE ESTONYA

Türkiye'den gelen başvuruların reddedilme oranının en yüksek olduğu ülke Estonya olarak kaydedildi. Estonya’nın Ankara Temsilciliği, 1744 başvurunun 741'ini reddetti. Bu ortaya yüzde 42.5'lik bir ret oranı çıkardı. Estonya’nın Ankara Temsilciliği, 1744 başvurunun 741'ini reddetti. Bu ortaya yüzde 42.5'lik bir ret oranı çıkardı.

İşte en çok red veren ülkeler:

  • Estonya Ankara Temsilciliği - Yüzde 42.5
  • Danimarka Ankara Temsilciliği- Yüzde 39.40
  • Yunanistan Ankara Temsilciliği - Yüzde 38.5
  • İspanya Ankara Temsilciliği - Yüzde 31.09
  • Belçika İstanbul Konsolosluğu - Yüzde 27.5
  • Almanya Ankara Temsilciliği - Yüzde 27.1
  • Çekya İstanbul Konsolosluğu - Yüzde 23.5
  • Macaristan Ankara Temsilciliği - Yüzde 22.9
  • Hırvatistan İstanbul Konsolosluğu - Yüzde 22.4
  • Almanya İstanbul Konsolosluğu - Yüzde 21.5

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN