Bakan Çiftçi 'siber devriye' sonuçlarını paylaştı: 40 bin web sayfası kapandı; 73 bin sosyal medya hesabına erişim engeli

Bakan Çiftçi 'siber devriye' sonuçlarını paylaştı: 40 bin web sayfası kapandı; 73 bin sosyal medya hesabına erişim engeli

İçişleri Bakanı Çiftçi, siber suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıkladı. Çiftçi, "siber devriye" faaliyetleriyle 40 bin web sayfasının kapatıldığını, 73 bin sosyal medya hesabına ise erişim engeli getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" programları kapsamında geldiği Amasya'da gazetecilere asayiş ve güvenlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiftçi, organize suç örgütlerinin üyelerinin yurt dışına kaçması halinde de takip edildiklerini belirterek farklı ülkelerle iade süreçlerinin sürdüğünü söyledi.

"SUÇ İŞLEYİP YURT DIŞINA KAÇANLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Gürcistan'ın bu yıl Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 438 kişiyi iade ettiğini belirten Çiftçi, geçmiş yıllarla birlikte bu ülkeden iade edilen kişi sayısının 866'ya ulaştığını ifade etti. Çiftçi, organize suç örgütlerinin üyelerine ilişkin, "Burada suç işleyip de yurt dışına kaçtıklarında peşlerini bırakacağımızı zannetmesinler. Onları yurt dışında da takip ediyoruz. Yurt dışında da yakalayıp adalete teslim ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin suçluların iadesine ilişkin çalışmalarını farklı ülkelerle sürdürdüğünü belirten Çiftçi, önümüzdeki günlerde Yunanistan, Almanya ve İtalya'ya ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi. Çiftçi, bu ziyaretlerde organize suç örgütlerinin üyeleri ve liderlerinin Türkiye'ye iadesine ilişkin görüşmeler yapacağını belirterek, "Suçlular dünyanın neresine giderse gitsin takip ediyoruz." diye konuştu.

40 BİN SİTE KAPATILDI, 73 BİN HESABA ERİŞİM ENGELİ

Çiftçi, internet ve sosyal medya üzerinden yürütülen suçlarla mücadele çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Siber devriye faaliyetleri kapsamında bu yıl 184 bin suç unsurunun tespit edildiğini belirten Çiftçi, çalışmaların 7 gün 24 saat kesintisiz sürdüğünü söyledi.

Çiftçi, "Biz hem sokakta hem de siber alemde devriye atıyoruz. Yeşil vatan, mavi vatan, gök vatan diyoruz. Siber vatanda da huzuru ve asayişi sağlamakta görevli bir teşkilat olarak buradaki çalışmalarımızı da 7 gün 24 saat kesintisiz sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Siber devriyeler sonucunda 40 bin web sayfasının kapatıldığını, 73 bin sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini belirten Çiftçi, 62 bin 500 yasa dışı bahis sitesinin de kapatıldığını açıkladı. Çiftçi, "Her ne kadar suçlar siber alemde işlense de bunların mağduru gerçek insanlar." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN