Bakan Koca duyurdu! Aşı uygulamaları yeniden başlıyor, o tarihte ilk 65 yaş üzeri aşı olacak

Bakan Koca duyurdu! Aşı uygulamaları yeniden başlıyor, o tarihte ilk 65 yaş üzeri aşı olacak

Aşı uygulamasında yeni dönem başladı. Uzun süredir tartışma konusu olan aşı uygulamasına son noktayı koyan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. 7’den 70’e herkes yaptıracak. Aşıların ilk hedefi 65 yaş ve üzeri vatandaşlar oldu. İşte aşı uygulamasındaki son açıklamalar…

Salgın hastalıklar artarken aşıları olan ihtiyaç da daha fazla artmaya başladı. Oluşabilecek sağlık problemlerine karşı önlemler alınırken bu kez de grip aşısı tartışmaları gündeme bomba gibi düştü.65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile birlikte kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren aşı olmaya başladı. Konu hakkında detayları paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tartışmalarına noktayı koydu. İşte aşı uygulamasındaki son açıklamalar…

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile yeniden uygulamaya alınan aşı uygulamasının detaylarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 Eylül işaret etti. 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarla birlikte 65 yaş altında olup kronik rahatsızlığı bulunan tüm hastaların grip aşısı yaptırabileceği belirtildi. Aşı uygulamasının normal takvimi ile başlayacağını belirten Fahrettin Koca, 15 Eylül 2023 tarihinde yapılmaya başlanacağını aktardı.

asi-olmak.jpg

Grip aşısının hastalığa yakalanma riskini azalttığını belirten Koca, hastalığın şiddetini hafiflettiğini vurguladı. Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların zatürre, bronşit, Sinüzit, kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlar nedeniyle hastaneye başvurduğunu aktaran Fahrettin Koca, grip aşısını mutlaka yaptırılması gerektiğini söyledi. Doktora başvurarak reçetelerin yazılabileceğini aktaran Fahrettin koca açıklamalarında şu ifadeleri yer verdi:

"15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor.

Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. GRİP, özellikle, 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN