Bakan Koca haftalık vaka haritasıyla uyardı: Aşı olun

Bakan Koca haftalık vaka haritasıyla uyardı: Aşı olun

Sağlık Bakanı Koca, haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen koronavirüs vaka tablosunu açıklayarak "Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor" dedi. Tabloya göre bir haftada en fazla vaka artışı yaşanan 5 ili ise Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis olarak açıkladı.

Normalleşmenin yanında bir de bayram tatilinde yaşanan şehirlerarası ziyaretlerdeki yoğunluk sonrası koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada tespit edilen vaka sayısı 26 bin 822 olarak belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün bu vaka tablosunu paylaşarak "Vaka sayıları sınır kabul ettiğimiz 20 bin sınırının çok üzerinde" diyerek 'aşı olun' çağrısında bulundu.

'AŞI OLMA ORANI YÜKSEK İLLERDE VAKA ARTIŞI DAHA YAVAŞ'

Bakan Koca, bugün illere göre vaka tablosunu açıkladığı paylaşımında da aşı vurgusu yaptı. 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaşan Bakan Koca, "Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun" dedi.

ic.jpg

BİR HAFTADA EN FAZLA VAKA ARTIŞI YAŞAYAN 5 İLİ AÇIKLADI

Ayrıca Bakan Koca, en fazla vaka artışı görülen illeri de açıkladı. Buna göre son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerin Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis olduğu görüldü. Bakan Koca aşı çağrısını yineleyerek "Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN