Bakan Kurum açıkladı: Milyonlar sevindi! Fahiş kira devri sona eriyor! Yeni projenin detayları belli oldu

Bakan Kurum açıkladı: Milyonlar sevindi! Fahiş kira devri sona eriyor! Yeni projenin detayları belli oldu

Katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalara imza atan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışları hakkında önemli adımlar üzerinde çalışıldığını duyurdu. İşte fahiş kiralar için alınan önlemler…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayın programında ülke gündemindeki önemli konulara değindi. Kira artışları, deprem gündemi, yeni konut projeleri ve benzeri konularda açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, atılan adımlar hakkındaki detayları paylaştı. Fahiş kira uygulayanları başı büyük derde girecek. İşte fahiş kiralar için alınan önlemler…

YÜKSEK KİRA DEVRİ SONA ERİYOR

Arnavutköy Yenişehir Konut Projesi’ni hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın işbirliği ile ev sahibi olmak isteyenler için yeni projelerin devrede olduğunu söyledi. Düşük ödeme planları ile herkesin ev sahibi olabileceğini aktaran Bakan Kurum, İstanbul'daki kira artışlarının önüne geçmek için de yeni projelerin yapıldığını belirtti.

bakan-kurum-aciklama.jpg
Projeye başvuru yapanların 13.000'i geçmesi durumunda kura çekilişi yapılacağını vurgulayan Murat Kurum, projeye başvuru yapan vatandaşların İstanbul'da ikamet etmesi gerektiğini ve ev sahibi olmaması gerektiğinin altını çizdi. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşların 7.500 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabileceği belirtildi.


DEPREM BÖLGESİNDE YENİ KONUT PROJESİ


Ülkeyi derinden sarsan deprem felaketi konusuna da değinen Bakan Kurum, 11 şehirde başlatılan 173.000 konut inşasının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Konut projelerinin bir yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Murat Kurum, gelecek dönemde ise 610.000 konutun daha inşa edileceğinin altını çizdi.

bakan-kurum-konut.jpg

Kısa sürede deprem bölgelerinde 1 milyon 200 bin konutun hizmete sunulacağı dile getiren Bakan Kurum ‘Yarısı Bizden’ kampanyası hakkında da açıklamalarda bulundu. Kampanya başvurularının 171.500'ü geçmesinin sevindirici olduğunu aktaran Murat Kurum, başvuruların 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini söyledi. Konut projeleri kapsamında 695.000 konutun yeniden inşa edileceği ifade edilirken deprem bölgelerine de teşvik sağlamak amacıyla farklı çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN