Bakan Kurum deprem konutları için tarih verdi

Bakan Kurum deprem konutları için tarih verdi

İzmir’de rezerv alanda yapımı devam eden deprem konutlarında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, "Yapımına başlanılan 5 bin 61 deprem konutundan bugüne kadar 4 bin 604 konutun yapımını tamamlandık. 457 konutunda yapımına devam ediliyor. Bunlar da mayıs ayına kadar tamamlanacak" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de gerçekleşen depremin ardından Bayraklı ilçesindeki rezerv alanda TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarını inceledi. Bakan Kurum’a İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir milletvekilleri eşlik etti.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, Bayraklı’daki rezerv alanın yeni bir uydu kent olacağını belirterek, şunları söyledi:

“İzmir’imize verdiğimiz tüm sözlerimizi yerine getirebilmek adına altyapıdan üstyapıya bütün çalışmalarımızı kararlı bir biçimde yürütmeye, ihya etmeye devam ediyoruz. Bundan iki yıl önce İzmir’imizde çok acı bir deprem yaşadık. 85 milyonun kalbi İzmir’imiz için attı. Ve biz de deprem olur olmaz tüm ekibimizle birlikte sahadaydık. Bayraklımızın bütün mahallelerinde ve depremden etkilenen ilçelerimizin tamamında vatandaşlarımızın yanından bir an olsun bile ayrılmadık. Sabahlara kadar enkaz alanlarında yakınlarını bekleyen vatandaşlarımızın kardeşlerimizin acısına ortak olduk ve onlara bir söz verdik.

'5 BİN 61 KONUTUN TÜMÜ MAYISTA TAMAMLANACAK'

Hızlı bir şekilde konutlarımızı yapacağız sizlere teslim edeceğiz dedik. 5 bin 61 konuttan oluşan İzmir tarihinin en büyük dönüşüm çalışmasını başlattık. Hem Bayraklı merkezde 7 bölgede hem de rezerv alanda olmak üzere 5 bin 61 konutun çalışmalarını bir taraftan enkazları kaldırırken diğer taraftan da yeni konutların yapımını sürdürmek amacıyla çalışmalarımızı yürüttük. Bir yıl bile geçmeden sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Bayraklı merkezdeki ilk anahtarları vatandaşlarımıza teslim ettik ardından da etaplar halinde konutlarımızı bitirmek suretiyle depremzede kardeşlerimize teslim ediyoruz. 5 bin 61 deprem konutundan bugüne kadar 4 bin 604 konutun yapımının tamamlandık. 457 konutunda yapımına devam ediliyor bunlar da mayıs ayına kadar tamamlanacak. Burada konutlarımızın kuralarının çekimine başlandı. Rezerv alanımızdaki konutlarımızın teslimini de şubat ayı itibarıyla yapmaya devam edeceğiz. Mayıs ayına gelindiğinde de inşallah 5 bin 61 konutun tamamını hak sahibi kardeşlerimize teslim etmiş olacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN