Bakan Kurum TOKİ'nin sağlamlığını övdü vatandaş tepki gösterdi: Demek ki kader değilmiş

Bakan Kurum TOKİ'nin sağlamlığını övdü vatandaş tepki gösterdi: Demek ki kader değilmiş

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde hasar görmeyen TOKİ binaları için paylaşım yapan Bakan Kurum TOKİ binalarının doğru zemin ve doğru teknikle zarar görmediğini söyledi. Sosyal medya kullanıcıları ise Kurum'un paylaşımına tepki göstererek "Demek ki kader değilmiş insanları öldüren" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi 6 Şubat sabahına kabusa uyandıran Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde on binlerce vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybetti, şehirler yok oldu.

Yaşanan facia için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çifte depremin merkezi Kahramanmaraş'ta "Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler" şeklinde açıkladı. Benzer bir açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı bir canlı yayında "Allah’tan geldi, inanıyoruz. Müslümanız" ifadelerini kullanarak yaptı.

Moloz yığınına dönen şehirlerdeki binaların yapımı en çok tartışılan konulardan oldu. İmar affı konusu başta olmak üzere binaların yapımında yapı denetim izninin de olmaması eleştirilenler arasındaydı. Binlerce binanın yıkıldığı şehirlerde TOKİ binaları ise hasar görmedi.

"TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı?" başlığıyla sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kaydetti:

TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı?

Doğru zemin, doğru teknikle!

İstişareler sonucu belirlediğimiz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Kurum'un paylaşımına ise tepkiler gecikmedi. Birçok sosyal medya kullanıcısı 'demek ki kader değilmiş' diyerek eleştirilerde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN