Bakan Muş'tan 'Uyuşturucunun göndericisi, alıcısı kim, neden açıklanmıyor?' sorusuna cevap

Bakan Muş'tan 'Uyuşturucunun göndericisi, alıcısı kim, neden açıklanmıyor?' sorusuna cevap

Uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklama yapan ve son günlerde kamuoyunda bazı çevrelerce 'Gümrüklerde yakalanan uyuşturucunun göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor?' sorularıyla karşılaştıklarını ifade eden Ticaret Bakanı Muş, "Şunu açıkça belirtmeliyim ki son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcut" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyerek gümrük çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kentte, 1 ton 763 kilogram kokain ele geçirilen 2 önemli operasyonu hatırlatan Muş, "Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, titiz bir çalışma neticesinde Mersin'de, bir hafta arayla gerçekleştirilen 2 operasyonla ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasını gerçekleştirerek uyuşturucuyla mücadelede büyük bir başarıya imza attılar." diye konuştu.

'NEREDEYSE 1 YILDA ELE GEÇİRİLEN KOKAİNE DENK MİKTARDA'

Bakan Muş, ekipleri tebrik ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mersin'de, Gümrük Muhafaza ekiplerimizce 15-16 Haziran'da gerçekleştirilen ilk operasyonda 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilmişti. Bu yakalamadan bir hafta sonra da yaklaşık yarım ton kokain ele geçiren Gümrük Muhafaza ekiplerimiz 2 başarılı operasyon sonucunda toplamda 1 ton 763 kilogram kokain ele geçirmişlerdir. Neredeyse Türkiye'de bir yılda ele geçirilen kokaine denk miktarda kokain, Gümrük Muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece son 1 hafta içerisinde Mersin'de ele geçirilmiştir. Bu başarı Gümrük Muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm Bakanlık personelimizi ve kaçakçılıkla mücadelede daima iş birliği içerisinde olduğumuz devletimizin tüm güzide kurumlarını, istihbaratı, emniyeti bir kez daha kutluyorum, tebrik ediyorum."

'SEVKİYATLARIN TÜM VERİLERİ ELİMİZDE'

Ele geçirilen uyuşturucularla ilgili bir konuyu da açıklığa kavuşturmak istediğini vurgulayan Muş, şunları kaydetti:

"Son günlerde kamuoyunda bazı çevrelerce 'Gümrüklerde yakalanan uyuşturucunun göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor?' minvalinde bazı sorularla karşılaşıyoruz. Şunu açıkça belirtmeliyim ki son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz.

'YARGI MAKAMLARINA İLETTİK'

Tüm bu verileri biz yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Bu bilgiler, devam eden soruşturmalarda savcılık makamlarımız ve adli kolluk personelimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmalar yargı makamının uhdesinde yürütülmektedir. Nitekim yargı makamlarının verdiği kararlarla bu iki olayda şu ana kadar 6 kişi tutuklanmıştır. Dolayısıyla kimlerin bu konularla ilgili yargılandığı zaten mahkeme kayıtlarında mevcuttur. Bu minvalde milletimiz müsterih olsun, devletimizin gereken tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından kimsenin şüphesi olmasın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN