Nebati'den, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yönelik ilginç tepki: Bu paralar sanki ağaçta duruyor

Nebati'den, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yönelik ilginç tepki: Bu paralar sanki ağaçta duruyor

14 Mayıs seçimleri için son haftaya girildi. Seçimlere 7 günden az bir süre kalmışken tüm siyasi partiler seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kemal Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar getireceğim' sözlerine bir konuşmasında değinerek 'Bu paralar sanki ağaçta duruyor gidip alacağını zannediyorsun. Yok böyle bir şey. Sana 300 dolar vermezler' dedi.

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olan 14 Mayıs'a 1 haftadan az bir süre kaldı. Siyasi parti temsilcileri yapılan etkinliklerde seçmenlere seslenerek gündemi değerlendirmeye devam ediyor. AK Parti'nin Mersin milletvekili adayı ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen Memur-Sen Mersin İl Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi.

6926014.jpg

Düzenlenen toplantıda, 21 yılda Türkiye'de hayallerin ötesinde çalışmaların yapıldığını söyleyen Nebati, ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde kullanıldığını, çalışanları rahatlatmak için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Son haftalarda uluslararası dergilerde aynı kaynaktan çıkan yazıların yer aldığını hatırlatan Nebati, "Onların derdi Recep Tayyip Erdoğan, dolayısıyla Türkiye. Kusura bakmayın benim de şu andaki derdim Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar başkan seçtirmek ve Türkiye'nin bekasını korumak" diye konuştu.

'BU PARALAR SANKİ AĞAÇTA DURUYOR'

Nebati, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar getireceğim" vaadine ilişkin, ilginç açıklamalarda bulundu:

"Böyle atıp, tutmakla olmaz. 300 milyar dolar hikayesi var ya önce '300 milyar doları buldum', sonra 'Bulacağım' sonra da '5 yıl içerisinde getireceğim' dedi. Ya arkadaş, bu paralar sanki ağaçta duruyor gidip alacağını zannediyorsun. Yok böyle bir şey. Sana 300 dolar vermezler. Sana vize karşılığında ülkeyi peşkeş çek diye verirler. Kusura bakma ben, 'Al vizeyi başına çal' derim, bu ülkenin geleceğini kimseye teslim etmem."

6926013.jpg

'ENFLASYONUN ALTINDA İNSANLARIMIZ EZİLMESİN DİYE'

Kovid-19, Rusya-Ukrayna savaşı ve depremlerin etkilerini vatandaşa hissettirmemek için büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Bakan Nebati, "Türkiye'de 2 küresel krizin üzerine bir de ulusal krizin yaşandığı dönemde biz EYT'yi çıkardık. Memur maaşlarını artırdık, güzelleştirmeler yapıyoruz neden? 'Aman enflasyonun altında insanlarımız ezilmesin' diye" ifadelerini kullandı.

'HAYAT SOSYAL MEDYADA GEÇMİYOR'

Muhalefeti eleştiren Nebati, şöyle devam etti:

"Önce 'Geldik, geldik' dediler sonra yazdan itibaren enflasyon vesaire her şey düzelmeye başlayınca bunların moralleri çöktü. İki ay önce, sosyal medyada trollerle, ağlarla yönettiklerini zannediyorlar ya ülkeyi, dünyayı bunlar bir heyecana kapıldılar, 'Geldik yüzde 70-80' diye aldılar başlarını gidiyorlar. Madem yüzde 60-70 ile geleceksin, bu kadar güçlü geliyorsun niye korkmaya, sandıkları konuşmaya, 'Bunlar sahtecilik yapacaklar' demeye başladın? Demek ki hayat sosyal medyada geçmiyor. Burada, sahada geçiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN