Bakan Nebati'den yol ve yemek zammı açıklaması: Çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Bakan Nebati'den yol ve yemek zammı açıklaması: Çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işçilerin yemek ve yol ücretlerine yapılan zam hakkında "Çalışanlarımıza yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdık. Çalışanlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, işyerleri kendi bünyelerinde çalışanlarına yemek vermiyorsa günlük yemek ücreti 34 liradan 51 liraya yükseltildi. Böylece yüzde 79.41 oranında artış gerçekleşmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işçilere yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını belirterek, asgari ücret ve memur ücret artışları, asgari ücret istisnası uygulaması, ek gösterge düzenlemeleriyle çalışanların refah seviyesine önemli katkılar sağladıklarını kaydetti.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Çalışanlarımıza yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdık. Yeni tutarlar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmuştur. İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan 34 liralık istisna tutarını 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 51 liraya çıkardık. İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına yüklenen bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan 17 liralık istisna tutarını 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 25,5 liraya çıkardık. z."Çalışanlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN