Bakan Soylu: Dağlardaki terörist sayısı 77'ye düştü

Bakan Soylu: Dağlardaki terörist sayısı 77'ye düştü

Bakan Soylu, dağlardaki terörist sayısının 6 yıl önce 3 bin civarında olduğunu söylerken "2016- 2022 arasında jandarma tarafından terör operasyonlarında 6 bin 399 PKK'lı evet, kimisi ölü, kimisi teslim alınmak suretiyle etkisiz hale getirilmiştir" ifadesini kullandı. Soylu, şu anda ise dağlardaki terörist sayısının 77'ye düştüğünü kaydetti.

İçişeri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelleriyle kahvaltıda bir araya gelerek konuşma yaptı.

Bakan Soylu, "2002’den beri süregelen siyasi istikrara karşı geçmişte örneğini defalarca yaşadığımız bir istikrarsızlaşma projesinin amiyane tabirle tezgahının tıkır tıkır işletildiği bir sürecin içerisindeydik.

FETÖ terör örgütü tüm bileşenlerini harekete geçirmiş, gezi olayları tezgahlanmış, 17-25 Aralık hadisesi tezgahlanmış. Nihayetinde uzun yıllardır unuttuğumuz bir kalkışmayı 15 Temmuz hain darbe girişimini şehitler vererek bastırmıştık. Öte yandan PKK, yıllardır sürdürdüğü kirli emellerini temin için bu ortamdan istifade etmekten geri durmamış, DEAŞ'le mücadele bahanesiyle Batı'dan tarihinin en büyük lojistik desteğini almış 6-7 Ekim olayları yaşanmış. İçeride etkili olabilecek başka eylemlerin ve sınırımızın yanı başında bir terör devleti kurabilmenin gayreti içerisinde olmuştur. Ve tüm bu ataklara karşı bu güzel ülke, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istikrarını ve kamu düzenini korumak için büyük bir mücadele vermiştir" dedi.

'DAĞLARDAKİ TERÖRİST SAYISI 77'

Bakan Soylu, "2016- 2022 arasında jandarma tarafından terör operasyonlarında 6 bin 399 PKK'lı evet, kimisi ölü, kimisi teslim alınmak suretiyle etkisiz hale getirilmiştir. Ve elbette ki bütün bunlarla birlikte jandarmanın yaptığı uyuşturucu operasyonu sayısı 2016’da, 7 bin 878 seviyesindeyken 2022 itibariyle, 28 bin 691’e çıkmıştır. Jandarmamızın 2016 yılından bugüne kadar yakaladığı toplam kök kenevir miktarı 426.7 milyon adettir.

Bunun nasıl bir büyüklük olduğu, parasal değeri, PKK'ya nasıl bir finans kaynağı olduğu, bu işle uğraşanlar tarafından elbette çok iyi takdir edilecektir. Jandarmamız da bu gelişmeleri yaşarken elbette ki çok mesafe aldığımızı burada ifade etmek istiyorum. Bugün dağlardaki terörist sayısı 77’ye düşmüştür. Son 6 yıl önce bu sayı 3 binler seviyesindeydi" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN