'Bakan yardımcısı tiyatroculara mobbing uyguluyor' iddiası

'Bakan yardımcısı tiyatroculara mobbing uyguluyor' iddiası

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un, festival için hazırlanan gösterinin provalarına katılıp, oyuncuların kıyafetlerine, dekora karıştığı ileri sürüldü. Yavuz'un müdahalelerine tepki gösteren yönetmen Adnan Erbaş'ın gösteriyi bıraktığı öğrenildi. Konuyu gündeme taşıyan CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, "Tiyatro tarihimizde bir ilk yaşanıyor. Bakan yardımcısı provalara müdahale ediyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu yıl ilk kez düzenlenen, Başkent Kültür Yolu Festivali için hazırlanan bir gösteriye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un müdahale ettiğini öne sürdü.

“Tiyatro tarihimizde bir ilk yaşanıyor” diyen, İlgezdi “Bakan Yardımcısı gösterinin provalarına katılarak, dekora, ışığa, kostüme ve hatta oyunculuğa karışıyor. Bu mobbinge ve sansüre sessiz kalamayan yönetmen Adnan Erbaş ise gösteriyi bırakıyor. Öte yandan 70 duraktaki festival Anıtkabir’e uğramıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının sanatçıya ve ülkenin kurucu değerlerine düşmanlığı bir kez daha kanıtlanıyor” diye konuştu.

ze.jpgKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz

CHP Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Bakan Yardımcısı Yavuz’un mobbingini ve Başkent Kültür Yolu Festivali rotasında Anıtkabir olmamasını Meclis Gündemine taşıdı.

"BAKANLIK SANATA DÜŞMAN HALE GELDİ"

CHP’li Akkuş İlgezdi, “Tiyatro oyuncuları yapılan baskı ve mobbingler ile ilgili sosyal medya hesaplarından isyan etmektedir” diyerek tiyatro tarihinde ilk defa yaşanan Bakan Yardımcısı müdahalesini ortaya çıkardı.

yonet-jpg.jpgYönetmen Adnan Erbaş

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sanata ve sanatçıya düşman hale gelen bakanlığın her geçen gün yeni bir skandala imza attığını ifade ederek, “Şehir ve Bölge Planlamacısı Bakan Yardımcısı kendinde nasıl bir hak ve yetki görüyor ki, provalara katılıp, tiyatro oyununa müdahale edebiliyor. Yönetmene ve oyunculara baskı yapabiliyor? Hatta Devlet Tiyatroları Genel Müdüründe olan atama yetkisini bile kendi kullandığı iddia ediliyor. Bu sadece AKP iktidarında yaşanabilecek bir şey” açıklamasında bulundu.

ANITKABİR DE YOK

“Ankara’nın tarihi ve modern yüzünü yansıtma iddiası ile yaptıkları Başkent Kültür Yolu Festivalindeki 70’i aşkın durakta Anıtkabir’e yer vermemeleri Bu ülkenin kurucu değerlerine ve Atatürk’e düşmanlıklarının kanıtı” diyen Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a verdiği soru önergesinde,

“- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un mezun olduğu okullar hangileridir? Yavuz, bugüne kadar Tiyatro ile ilgili hangi eğitimleri almıştır?

-Yavuz’un sahneye konacak oyuna müdahale yetkisi nereden gelmektedir?

-Bakan Yardımcısının oyunun rejisine karıştığı doğru mudur?

-Bakan Yardımcısı hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

-Bakan yardımcısının, yasal olarak Devlet Tiyatroları genel müdürünün yetkisinde olan ve sanatsal görevlileri de içeren bütün atama yetkilerini kendi üzerine almasının dayanağı nedir?

-70’i aşkın durakta, 300’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapan Başkent Kültür Yolu Festivali rotasında neden Anıtkabir’e yer verilmemiştir?” sorularını yöneltti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN