Bakanlık az önce duyurdu! 18 yaş üstü, 55 yaş altı vatandaşlara müjde: Ayda 3.336 TL maaş kampanyası sürüyor

Bakanlık az önce duyurdu! 18 yaş üstü, 55 yaş altı vatandaşlara müjde: Ayda 3.336 TL maaş kampanyası sürüyor

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere devlet tarafından destek ödemeleri veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla verilen yeni bir destek ödemesi daha açıklandı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ekonominin zorlu dönemlerinde yardım ödemeleri yapılarak omuzundaki yükün azaltılması hedefleniyor. Destek ödemelerine dair güncellemeler yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

YENİ DESTEK ÖDEMESİ AÇIKLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi verilmeye devam ediliyor. Yapılan destek ödemelerine dair detaylı açıklamalar bakanlık tarafından paylaşılıyor.

Bakanlık tarafından 18 yaşından büyük olan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. Paylaşılan açıklamalara göre 18 yaş ile 55 yaş arası vatandaşlara destek ödemesi verilecek. Yapılan destek ödemeleri ile vatandaşın refahının artırılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni destek ödemesine dair şartlar ve başvuru süreci paylaşıldı. Açıklamalara göre herhangi bir işte çalışmayan fakat çalışabilecek durumda olan kişilere destek ödemesi verilecek.

5o0b5156.jpg

BAŞVURU YAPANA 3.336 TL ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemesine dair detaylar paylaşıldı. Duyurulan destek ödemesiyle birlikte şartlarda yer alan miktarın altında geliri olan vatandaşlara verilecek. Çalışmak isteyen fakat herhangi bir iş sahibi olmayan vatandaşlara aylık olarak 3.336 TL tutarında destek ödemesi yapılacak.

Destek ödemesine başvuru yapılması halinde vatandaşlara destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaş öncelikle Türkiye İŞ Kurumu (İŞKUR) üzerinden bir işe başvuruda bulunması gerekiyor.

adana-borc-para-veriyoruz-dogru-mu.jpg

DESTEK ÖDEMESİ DETAYLARI

İŞKUR üzerinden bir işe başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaş sosyal güvenceli bir işte çalışması ve sigorta girişinin olması halinde destek ödemesinden faydalanabilecek. Bu şartların yanı sıra Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgisi ile yapılacak olan denetim sonrasında SGK kayıtlarında işe başlama raporu görüntülendiği vakit destek ödemesi vatandaşların hesaplarına yatırılacağına dair açıklamalar geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ödemeler şartların sağlanması halinde 60 gün içerisinde hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN