Bakanlık düğmeye bastı! Dev personel alımı yapılacak! Mühendis, memur, şoför, hekim… 5 bin 500 kişilik alım

Bakanlık düğmeye bastı! Dev personel alımı yapılacak! Mühendis, memur, şoför, hekim… 5 bin 500 kişilik alım

Aralık ayı ile birlikte personel alımları da hız kesmeden devam ediyor. Bakanlıklar tarafından yapılan personel alımları dikkat çekerken açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık bünyesinde farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. İşte personel başvuru detayları…

Tarım ve Orman Bakanlığı kurum bünyesindeki eleman eksikliğini gidermek amacıyla yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Farklı kadro ve görevlerde personel alımı yapılacağı belirtirken toplam 7158 personel alımı yapılacağı vurgulandı. Adayların bakanlık bünyesinde ayrılan kadroyu yerleşmesi için istenen KPSS şartına sağlaması gerekmektedir. İşte personel başvuru detayları…

7158 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı dev personel alımı için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı kapsamında toplam 7158 pozisyonda personel alımı yapılacak aktarıldı. Bu kapsamda;

5500 sözleşmeli personel,

1500 tarım işçisi,

158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı olmak üzere çeşitli unvanlarda alım yapılacağı belirtildi. Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımlarının 2024 yılı içerisinde yapılacağı vurgulandı.

tarim-bakanligi-1.jpg

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bakanlık tarafından taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere alınacak personel için detaylarda açıklandı. ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü KPSS puanı ile adayların tercihlerinin dikkate alınacağı vurgulandı. Sözleşmeli personel alımı için belirlenen kadro ve kontenjan sayısı şu şekildedir:

Ziraat Mühendisi 982

Veteriner Hekim 652

Gıda Mühendisi 193

Su Ürünleri Mühendisi 107

Orman Muhafaza Memuru 162

Orman Mühendisi 81

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi 18

Laborant 56

Harita Mühendisi 15

Bilgisayar Mühendisi 6

İnşaat Mühendisi 6

Kimya Mühendisi 14

Biolog 33

Gemi Adamı 2

Büro Personeli 1088

Destek Personeli 1443

Koruma ve Güvenlik Görevlisi 155

Şoför 487

TOPLAM 5500

personel-alimi-kapak.jpg

TARIM İŞÇİSİ ALIMI YAPILACAK

Bakanlık bünyesinde doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1500 tarım işçisi alımı yapılacak. Tarım işçisi alımları için İŞKUR üzerinden kura usulü ile yerleştirme yapılacağı ifade edildi.

personel-alimlari.jpg

TARIM VE ORMAN UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPILACAK

Bakanlık bünyesinde merkez teşkilatında istihdam edilecek 657 sayılı devlet memurları kanununun 36. maddesi kapsamında Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna alım yapılacağı aktarıldı. 657 sayılı kanunun ek 41 maddesi gereğince Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Tarım ve Orman Uzmanlığı yönetmeliğine göre yarışma sınavı ile personel alımı yapılacaktır. Personel alımları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar bakanlığın resmi internet sayfası ziyaret ederek tüm detayları öğrenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN