Bakanlık duyurdu: Mücadele devam ediyor

Bakanlık duyurdu: Mücadele devam ediyor

MSB, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyururken İçişleri Bakanlığı ise ikna çalışmaları sonucu terör örgütü MLKP ve PKK/KCK'dan kaçan 3 terör örgütü üyesinin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin teröre ve teröriste karşı kahramanca mücadelesi sürüyor. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

İçişleri Bakanlığ ise ikna çalışmaları sonucu terör örgütü MLKP ve PKK/KCK'dan kaçan 3 terör örgütü üyesinin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu 1'i MLKP, 2'si PKK/KCK terör örgütünden kaçan 3 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgüt mensuplarının 2010 ve 2014 yıllarında terör örgütüne katıldığı, Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi. İkna çalışmaları sonucu 1 Ocak 2022'den itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısı, 116'ya yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN